5.2 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНай-смешните животни от виенския зоопарк, събрани в календар за 2015 година

Най-смешните животни от виенския зоопарк, събрани в календар за 2015 година

-- Реклама --

Всяка страница от календра е забавна и предизвиква усмивки

PA_Cover-zoo“Целуващи се” хипопотами, “смеещи се” ушати тюлени и орангутан, който си играе с разноцветни кубчета – всичко това са сцени от новия календар на известния фотограф Даниел Цупанк. Всяка страница показва картина, която със сигурност ще ни накара да се усмихнем. Забавният календар е подготвен от Виенската зоологическа градина “Шьонбрун” за следващата 2015 година. В зоопарка могат да се направят много смешни снимки, тъй като всяко животно има специфичен нрав и се развлича по различен начин, разказва Цупанк, на когото дължим безброй интересни фотографски шедьоври.

Дали животните притежават чувство за хумор, не е доказано научно. Но е факт, че дори без да искат, те понякога изглеждат смешни и са в състояние да оправят настроението ни. Често камерата улавя моменти, в които животните се държат съвсем като хора и това не може да ни остави равнодушни. Да си легне човек в хамак е нещо нормално и приятно, но когато в хамака се е изтегнала очилата мечка, сякаш си почива след напрегнатото си ежедневие, този миг просто трябва да бъде запечатан на лента. Естествено в календара не липсват и любимците на малки и големи – пандите и тигрите. Но за герои на корицата Цупанк е избрал личните си фаворити, сурикатите, които според него са се справили отлично с ролята си както пред камерата, така и зад нея.

PA_Kalender1

За да притежавате календара и да се усмихвате всяка сутрин, когато погледнете датата, не е задължително да ходите във Виена. Той може да се купи и онлайн на адрес www.zoovienna.at/shop.

Снимки: © Daniel Zupanc

по материали на КомПрес

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации