14.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЛято: Деца в университета

Лято: Деца в университета

-- Реклама --

През юли палавниците между 7 и 12 години могат да бъдат истински студенти

kinderuniИ през тази година Детският университет във Виена ще даде възможност на хиляди любопитни деца да се потопят в истинска акдемична атмосфера, да зададат своите въпроси на специалистите и да получат истински научни отговори. От 7-ми до 19-ти юли учениците ще се настанят на студенстките банки и ще се впуснат в света на науката.

Тази година в инициативата са включени седем висши учебни заведения – Виенският университет, Техническият университет, Ветеринарният и Медицински университети, Международният университет, както и FH Wien и Университета за почвени култури BOKU.

medicinaВсяко дете на възраст от 7 до 12 години може да се запише да посети максимум два уоркшопа и осем семинара и лекции в различни научни сфери – медицина, архитектура, психология, икономика, екология, химия, история. На уоркшоповете и семинарите в малки групи се разглеждат и дискутират различни теми, а лекциите често се държат от известни учени и политици. Децата научават как се превръщата водата в електричество, защо са вредни цигарите, как да опазим въздуха чист, как функционира държавата и т.н.

И понеже все пак, заниманията се провеждат през ваканцията, набляга се на забавленията, а не на изпитите. Но иначе всичко е съвсем истинско – регистрация, избор на предмети, получаване на студентска карта и накрая тържествена церемония за връчване на дипломите.

Посещението на заниманията е напълно безплатно, но се изисква предварителна регистрация (вече тече) и записване за избраните лекции и семинари (от 15 юни).

Всичко за регистрацията и програмата на Детския университет може да научите тук

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации