5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоМеланжАнна Мария Гюзелева: Никола Гюзелев заслужава уважението на всички

Анна Мария Гюзелева: Никола Гюзелев заслужава уважението на всички

-- Реклама --

Жалкият и ниско пробен фарс в някои медийни пространства, който отново се разигра срещу Никола Гюзелев и семейството, му надмина всякакви граници на допустимост и приличие

Nikola_Giuzelev_01Меланж Булгарен публикува пълния текст на откритото писмо на съпругата на оперния певец Никола Гюзелев до българските медии. По този начин ние изразяваме подкрепата си към големия оперен певец и семейството му и нашето възмущение и протест срещу псевдожурналистиката, изкривяваща фактите и търсеща евтина сензация.

„Подобни прояви на професионално и човешко безсилие подчертават именно много ниския професионализъм, но затова пък високата проба злонамереност и дезинформация!

Толкова ли е трудно да се запази уважението, добрият тон и почтеност към един артист, прославил България по цялото земно кълбо!?

Нашите родни медии, независимо от цвета си и дали им се е обадил някой анонимно или не, за да ги снабди преднамерено с лъжливата си информация или да даде уверение на фалшивата си загриженост, тези медии, псевдоприятели или неприятели, те всички му дължат това уважение! Защото, който е истински приятел, го е доказал досега по почтен и искрен начин!

А аз лично много отдавна не се вълнувам от жалки, злонамерени и дълбоко непрофесионални нечии изстъпления! Слава на Бога имам други приоритети!…

Ние не дължим нито обяснение, нито оправдание на когото и да било, но се налага в негово име да кажа този път веднъж завинаги:

– Никога не е бил и няма защо да бъде в старчески дом!

– Предвид здравословното му състояние в последните няколко години е под постоянен висококвалифициран лекарски и медицински контрол. A сега се възстановява благодарение на животоспасяващите грижи на лекарите и целия медицински персонал в болница Пирогов!

– Ние, най-близките му хора, сме до него ежедневно, че дори и ежечасно, ако се налага. В нашето семейство опасност от изоставяне не съществува! ( А може би някои индивиди точно на това се надяват…)

– Семейството и фамилията са сплотени и винаги е било така, независимо, че вероятно това е трън в нечии очи и проваля нечии намерения!…

И понеже не даваме материал на някои „цветни“ медии, да си пълнят страниците, те го правят по непочтен начин! И това е гавра с Никола Гюзелев!

И именно крайно време е да спре това непочтено и непочтително отношение към големия българин Никола Гюзелев, особено зачестило се в последните години, защото в противен случай онези, които го вършат само демонстрират колко дребни и некадърни душици са…

Държа да подчертая освен това, че Никола в настоящия момент е лекуван в болница, на която дължат спасения си живот милиони българи, които я ценят и търсят, дори предпочитат пред други, Институт Пирогов!

И ако някои в гореспоменатите цветни скандални злонамерени издания са лишени от този респект, аз им пожелавам никога да не им се наложи да опрат до животоспасяващи мерки, защото тогава ще осъзнаят колко са сбъркали в отношението и в поведението си!

Освен че, да не забравяме, слабостта им е да правят евтино и безчовечно зрелище от човешкото страдание!..

Но, дано не забравят те пък поговорката: Бог забавя, но… не забравя!

А на националната гордост Никола Гюзелев, назоваван така от всеки, който се е допрял до него и до неговия талант, се дължи почит и уважение именно за това, което е, и което е дал на всички!

Когато на един народ му липсва оценката и уважението към достойните си хора, тогава този народ е в опасност за собственото си оцеляване!“

С уважение:

Анна Мария Гюзелева

____________________

Още по темата:

Анна Мария Петрова-Гюзелева – една жена на път

Биенале на изкуствата в Рим

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации