17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБългария отново има собствен щанд на международното туристическо изложение "Фериен месе Виена...

България отново има собствен щанд на международното туристическо изложение „Фериен месе Виена 2014“

-- Реклама --

Три български туристически фирми представят възможностите за туризъм в България 

Българският щанд на международното туристическо изложение във Виена  снимка Меланж Булгарен
Българският щанд на международното туристическо изложение във Виена
снимка Меланж Булгарен

„Улпия Турс”, „Клуб Магелан” и базираната във Виена „Интервега Райзе бюро” са фирмите, които посрещат австрийците на българския щанд. Те предлагат разнообразни туристически продукти и разясняват на заинтересованите компании и индивидуални лица възможностите за културно-исторически, вело, аграрен, кулинарен и ваканционен туризъм.

Както Меланж Булгарен вече информира, на 16 януари в австрийската столица бе открито международното туристическо изложение „Фериен месе”. На него са представени повече от 750 туроператори от 70 държави от цял свят. За първи път след 2010 г. България отново има свой щанд, на чието откриване присъства заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев.

Той подчерта, че през 2013 г. е отчетен 5,5% ръст на австрийските туристи в България.

„България е все още непозната дестинация за австрийците.” – отчита Йовка Иванова, управляващ директор на „Клуб Магелан”. Според нея запитванията за обиколни турове на страната с цел запознаване с културните и природни забележителности на страната са повече от тези за почивка по Черноморието. Подобни са наблюденията и на управителя на „Улпия Турс” Мая Кънева. Тя смята, че жителите на страната на Моцарт имат очи за културно-историческото наследство на България и търсят възможности да съчетаят почивката с посещение на исторически обекти. От фирмата регистрират и интерес към велотуризъм, характерен за по-младата целева група.

Ferien messe1

Венета Табакова, управител на туристическа агенция „Интервега” във Виена, повече от 10 години популяризира културния туризъм в България. Организирала е редица пътувания на австрийски групи и смята, че Розавата долина е уникално място, което омайва всеки турист. „Австрийците търсят качествен туризъм, включващ посещение на културни, исторически, археологични и природни забележителности, наличието на спокойствие, тишина и сигурност. След пътуване до България много хора идват да споделят възторга си от видяното.”, обобщава дългогодишния си опит Венета Табакова, която е убедена, че страната ни има какво да покаже на чуждите граждани.

И от трите туроператорски фирми са категорични, че държавата трябва да има единна модерна и последователна стратегия за представянето на България като туристическа дестинация по света, както и по-активни рекламни кампании с атрактивни и свежи послания.

_______________________

Още по темата:

България и Австрия ще развиват съвместни проекти в областта на туризма

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации