8.4 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияПевецът Брайън Адамс представя във Виена фотографска изложба

Певецът Брайън Адамс представя във Виена фотографска изложба

-- Реклама --

Известният рок певец често сменя китарата с камера, за да заснеме известни лица от света на музиката и киното

 

BryanAdams_Pink (600 x 503)До 22 септември 2013 г. във виенската галерия ОстЛихт (OstLicht) ще бъдат изложени фотографии на популярния изпълнител Брайън Адамс. Въпреки пълния си с ангажименти календар певецът присъства лично на откриването на 19 юни.

Повече от десет години Адамс е посветил на художествената фототрафия. Камерата му е запечатала лицата на много известни личности от света на музиката и киното.

Сред тях са Ейми Уайнхауз, Мик Джагър, Дъстин Хофман, Бен Кингсли, Пинк, Мики Рурк. Модел на канадеца е била и британската кралица Елизабет II. Елтън Джон определя портретите му като изключително интимни и интензивни творби, създадени благодарение на директния и колегиален достъп до звездите от шоу бизнеса.

Често фотосите си играят с познатите клишета при представянето на звездите. Някои от тях ги показват в леко иронични, други в съвсем интимни моменти. Но всички те са пропити от интереса към човека като личност. При това Брайън Адамс доказва уменията си както в студиото, така и при улавянето на мига в обектива.

Izlozhba_Vienna-Adams (600 x 400)

Творческите интереси на канадеца не се ограничават само със света на известните. Във Виена може да се види и най-новата серия портрети, посветена на британските войници, върнали се инвалиди от мисии в Афганистан и Ирак. Фотосите показват жестокия край на войната и в същото време са апотеоз на мира.

Голяма част от приходите от билети ще отидат чрез фондацията на Брайън Адамс за благотворителни цели. (по материали на КомПрес София)

 

Снимки:

Пинк © Dieter Nagl

Изложбата във Виена © Marco Pauer

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации