8.4 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияИ в Грац отбелязаха националния празник 3-ти март

И в Грац отбелязаха националния празник 3-ти март

-- Реклама --

Националният празник на България 3-ти март бе тържествено отбелязан от българсkата общност в град Грац под патронажа на българсkото училище “Никола Й. Вапцаров” и българо-австрийския културен клуб в града.

Текст Десислава Опел

Graz-3-ti martВ залата на “Киндерфройнде” децата от българското училище представиха кратка музикална програма, с произведения на български композитори и театралната пиеса “Априлското въстание“. Младите актьори се справиха отлично с поставените от ръководителите им Теменужка Камбурова и Десислава Опел роли и повдигнаха патриотичния български дух в залата и напълно заслужиха бурните аплодисменти на многобройната публика.

Хорът на българското училище в Грац изпълни песента на Богдана Карадочева „Дано, дано, дано“, чиито текст е и мото на всички дейни майки и бащи, радетели за българското четмо и писмо:

„… ако до всяко добро същество застане поне още едно, тогава, тогава, предвиждам такъв живот…“

Честването на празника продължи с празнично пайдушко хоро и с дегустация на традиционни български специалитети – национални ястия и напитки, приготвени от гости и приятели на българо-австрийския културен клуб, специално за целта. В кулинарната надпревара участваха както домашно приготвени баници и десерти, така и селска луканка с ароматни подправки.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации