10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияУчилищният звънец събра българчетата в Грац

Училищният звънец събра българчетата в Грац

-- Реклама --

Под звуците на кръшна българска ръченица на 15-ти септември училище „Никола Й. Вапцаров“ в Грац отвори за втори пореден път врати за своите ученолюбиви възпитаници. Класната стая едва побра всички деца, родители и  гости на тържеството, но в сърцата и душите на всички бе светло, радостно и просторно.

Г-жа Десислава Опел – ръководител на школото, приветства с добре дошли всички на празника и пожела успешна и ползотворна учебна година, изпълнена с много радост, емоции и вълнение. Кратко изказване последва от г-жа Мария Атанасова, учителката по български език и роден край, след което г-жа Теми Камбурова разясни за извънкласната дейност и часовете по музика, изкуство и театър. Към програмата се включи и представител на българската църква „Св.Св. Кирил и Методий“ във Виена – отец Тенчо Веселинов, който отслужи водосвет за здраве и успешна учебна година.

„Тази учебна 2012/13 година училище „Н. Вапцаров“ ще работи по програмата „Роден език и култура зад граница“ на МОМН на РБългария, което ни прави много горди и ни мотивира за още повече успехи и постижения през настоящата учебна година.“, каза Десислава Опел. 

С вкусна питка и мед учителите и ръководителите на училището пожелаха на добър час на всичките 22- ма ученика, които ще се обучават безплатно в класните стаи на училище „Никола Й. Вапцаров“ в Грац.

На добър час!

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации