10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЯсни са победителите в конкурса "Дунав - реката, която сближава"

Ясни са победителите в конкурса „Дунав – реката, която сближава“

-- Реклама --

Марчела Мъгърдич Саркисян видя европейската река през сърце, побиращо залеза

На 29 юни 2012 г. Деня на река Дунав бяха наградени победителите в конкурса „Дунав – реката, която сближава“. В присъствието на журито с председател Иво Хаджимишев и членове актьорът-фотограф Симеон Лютаков, Огнян Жеков от „Военен клуб” – Русе, Мирослав Петров, генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура” и патрона на фотоконкурса областният управител на област Русе г-н Стефко Бурджиев бяха връчени грамоти на участниците.

Предметните награди бяха осигурени с подкрепата на ДП „Пристанищна инфраструктура”. Предприятието възнамерява да изгради своя сграда в град Русе, която да се превърне много скоро в постоянен дом на експозицията.

Първа награда, книга за магията на фотографията и ваучер за закупуване на специализирана фотографска техника или аксесоари на стойност 100 лв. спечели Марчела Мъгърдич Саркисян. Второто място заслужено получи Николай Георгиев Василев – ваучер за закупуване на специализирана фотографска техника или аксесоари на стойност 100 лв., а на трето място се класира Александър Иванов Карчински – ваучер за закупуване на специализирана фотографска техника или аксесоари на стойност 100 лв. Обявени бяха и две поощрителни награди за Венцеслав Стефанов Данев и Румен Стоянов Рашков, които получиха книги за магията на фотографията.

Във фотоконкурса се включиха над 40 участника с над 250 фотографии. Сред изпратилите снимки бяха и българи, живеещи във Виена и Милано.

Фотоконкурсът посветен на 29 юни – Денят на река Дунав ще се проведе и през 2013 г. като организаторите имат амбицията да популяризират инициативата не само сред българите в Австрия, но и сред румънските ни съседи от Гюргево.

Скоро всички ще могат да видят фотографиите от конкурса, като всички те ще бъдат публикувани в специална секция на страницата на Областна администрация Русе.

________________________

Още по темата:

Фотоконкурс на тема „Дунав – реката, която ни свързва“

„Без емоцията и духа не може да се получи добра фотография“ – интервю с Иво Хаджимишев

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации