10.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияБългарската Виена в подкрепа на протеста срещу Закона за горите

Българската Виена в подкрепа на протеста срещу Закона за горите

-- Реклама --
Събота 15.30 ч., Пратера, паркът пред Виенското колело. Това са часът и мястото на срещата за всички, които искат да изразят своето несъгласие с лобистките поправки в Закона за горите. Инициативата е на наши сънародници, живеещи във Виена и се организира чрез Фейсбук.
Ето и пълният текст на призива:

Идеята е да се съберем хора будни и съзнателни, с плакати, колела и всички такъми, и да подкрепим протестите, които се случиха и продължават да се случват в България.

Както добре знаете, причината за тях е скандалната лобистка поправка в закона за горите, по известна кат…о „поправката Цеко Минев а.к.а Витоша ски“, която общо взето, позволява нерегламентирано изсичане и ползване на гори в национални паркове и не само, с цел „развитието на ски туризма“ и тотален произвол с българските планини, които биват неуместно сравнявани с австрийските Алпи. Освен, че поправката е в ущърб на българската природа, тя е и особено скандална с това, че се приема съвсем открито в полза на един конкретно концесионер „Витоша ски“ АД, свързан с Първа Инвестиционна Банка. Същия този концесионер рекетираше държавата, като спря всички съоражения за зимен спорт на Витоша последната зима. Въпреки че сме далеч от татковината, нека проявим граждански дух и съпричаност.

Елате повече, щото „планината не е кюфте“!

Повече за организацията на протеста тук
СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации