6.2 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБългарски дизайнери триумфират на модно изложение във Виена

Български дизайнери триумфират на модно изложение във Виена

-- Реклама --

 

Тазгодишното десето юбилейно издание на „Модепаласт“ (Дворец на модата) се открива на 4 май 2012 г. във виенския музей на приложното изкуство МАК

по информация на КомПрес, София

Кръглата годишнина се отбелязва с програма, посветена на модата от София «Spot on Sofia». 20 млади български дизайнери ще покажат авангардна мода от нашата столица. Така българската група отново е най-силно представена след австрийците сред общо 130 творци от 19 страни. Организаторите на модното изложение определят съвременната българска мода като феномен на международните подиуми. Новото поколение български дизайнери се вдъхновява в търсенията си от дългогодишната текстилна традиция в България.

Силно присъствие демонстрират младите дизайнери от шоурум за съвременен дизайн “Иван Асен 22” начело със създателката му Нели Митева. Сред участниците са и Георги Флоров, Игор Илийовски, ЙОД на Яна Дворецка, Петя Казанджиева, Борислава Горанова от Варна, създаденият през 2010 г. в София лейбъл Carevitsa, Динка Касабова от Пловдив, Етикет на Ива Станчева от София и колекции на Ham & Eggs, вдъхновени от българските фолклорни традиции.

 

Младите, но вече известни у нас, Джина Шеовска и Калина Чанкова представят дизайнерски бижута.

Започналият през 2003 година като панаир на виенската мода „Модепаласт“ вече се утвърди като традиционно международно събитие. Проявата е съпроводена от многобройни модни ревюта, партита и прояви в целия град.

За първи път тази година от 13 до 15 април «Дворец на модата» се проведе и в австрийския град Линц. Акцентът на изложението на модата в Линц беше «зелената» мода, където се запази миналогодишният фокус върху екологичните материали.

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации