6 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияАвтомобилният шампион Димитър Илиев в Австрия

Автомобилният шампион Димитър Илиев в Австрия

-- Реклама --

Във Фрейщад Митко бе отличен с  купата за носителите на Източноевропейската купа

Текст Валентин Пенев

Пилотът ни Димитър Илиев, който се състезава за отбора на „VIVACOM Rally Team” с модерна Skoda Fabia S2000, е един от 34-мата състезатели, намерили мястото си в приоритетния списък на FIA. Това осигурява на Митко по-преден стартов  номер в състезанията от ERC(E), в които той ще вземе участие и тази година.

След като на 17.12.2011 г., тандемът между Димитър Илиев и Янаки Янакиев получи приза си от БФАС за убедителната победа през изминалия сезон, на 05.01.2012 г.,  шампионите ни посетиха градчето Фрейщад,  в Австрия, където членове на FIA им връчиха купите за носители на Източно-европейската Купа. Своите купи получиха и чехът Вацлав Пех (1-во място за централна Европа), Юхо Хенинен (1-во място за югозападна Европа) и италианецът Лука Росети, който за трети път стана европейски шампион.

Митко Илиев сподели : „Това отличие е още едно доказателство, че изминалата година бе много добра за нас. То ми вдъхва известна увереност и нямам търпение новият сезон да започне.”

Димитър Илиев е роден на 2 август 1975 г. в София. Той е шесткратен шампион в българския рали шампионат ( 2000, 2001, 2006, 2007 и 2011). Митко е един от тримата българи печелили най-престижното автомобилно състезание в страната – Рали България през 2007 г.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации