18.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоМеланжПроф.Стефан Камиларов е член на журито на международния конкурс "Франц Шуберт" в...

Проф.Стефан Камиларов е член на журито на международния конкурс „Франц Шуберт“ в Русе

-- Реклама --

Осмото издание на международния конкурс за млади изпълнители „Франц Шуберт“ ще бъде официално открито на 19 ноември в Русе. 

Тази година в състезателната програма ще участват 77 млади изпълнители от България, Австрия, Румъния, Холандия, Южна корея, Италия, Хонг конг, Венецуела, Турция, Гърция. Те са разделени в три възрастови групи и ще се състезават в четири категории – пиано, класическо пеене, клавирни дуа и камерна музика.

Международно жури в състав проф.Атанас Куртев (председател), проф.Мария Гамбарян (Москва), проф.Красимира Джордан (Тексас, САЩ), проф.Стефан Камиларов, преподавател по цигулка във Виенския университет за музика и сценични изкуства, проф.Силвия Война (Румъния), проф.Георги Спасов, Ива Чавдарова, Георги Делиганов и Иван Кюркчиев ще оценява младите таланти.

Имената на лауреатите ще бъдат обявени по време на заключителния концерт на 24 ноември в Доходното здание в Русе.

Организатор на музикалния форум е Националното училище по изкуства „Проф.Веселин Стоянов“. Конкурсът се провежда под егидата на Министерство на културата, Посолства на Република Австрия и на Русия в България и с подкрепата на община Русе.

Предишна статия
Следваща статия
СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации