5.2 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияСърбия е новият европейски шампион по волейбол

Сърбия е новият европейски шампион по волейбол

-- Реклама --

В изключително тежък и емоционален мач сръбският национален отбор по волейбол надигра италианците и грабна европейската титла. Двубоят се игра на 18 септември (неделя) пред 9 750 зрители в Stadt Halle във Виена.

Изпълнената с фенове зала бе заредена с много напрежение и емоции. Преобладаващата част от публиката бе от привърженици на сръбския отбор, които оказаха сила морална подкрепа на своите любимци. От начало до край наблюдавахме изключително равностоен и оспорван мач.

Отборът на италианците успя да поведе в първия гейм и да вземе решителна победа с 25:17. След кратката пауза тимът на селекционера Игор Калакович бе по-напорист и още в началото на втория гейм спечели преднина от няколко точки. Сърбите, водени от капитана си Иван Милкович, играха с хъс и самочувствие, което им донесе победата с 25:20 във втората част. Момчетата на Кристиан Савани вложиха много усилия, но докрая не можаха да обърнат играта. Третият гейм завърши с 23:25 в полза на сърбите. Спорно съдийско отсъждане в четвъртия гейм доведе до жълт картон за италианския наставник Лауро Беруто и допълнителна точка за Сърбия. Това сякаш обърка адзурите и при все, че  изравниха резултата, не успяха да обърнат последния гейм в своя полза.

Италианският национален отбор, който е 6-кратен носител на европейската титла, трябваше да се примири с второто място. Сръбският отбор показа много мъжество и мисъл в играта си и заслужено спечели втора европейска титла след тази от 2001 г. в Острава. След голямата победа на Новак Джокович миналата седмица на US Open, сърбите отново имат повод за спортен празник.

Въпреки че българският волейболен тим не успя да се класира за финалите, в голямата спортна зала в австрийската столица не липсваше и българско знаме. На самия финал присъстваха много българи, отдавна закупили билети  с надежда, че ще имат възможност да подкрепят своите любимци.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации