14.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБългарското мецосопрано Надя Кръстева триумфира в Чикаго

Българското мецосопрано Надя Кръстева триумфира в Чикаго

-- Реклама --

„Възхителното българско мецосопрано Надя Кръстева във впечатляващ  дебют на сцената на Lyric Opera”  – така влиятелният вестник Чикаго Трибюн определя представянето на българката в ролята на Кармен в едноименната опера на Бизе. „Подборът на певците във водещите роли на тази постановка е превъзходен, което я прави избора на сезона”, продължава коментарът на американското издание.

Надя Кръстева е в Чикаго по покана на директора на Lyric Opera и още с първото представление на 12 март спечели сърцата на публиката и суперлативите на критиката.

„Вокално и физически пленителната Кармен на Надя Кръстева вече е радвала публиката в Берлин, Москва и Виена, където тя има повече от 30 роли. В тази основна за всяко мецосопрано роля, богатите и опушени цветове и земната чувствителност на нейния глас се допълваха с естествената й игра и бурен темперамент. Певицата има блестящите тъмни очи и страстни танцувални движения на истинска испанска циганка – вижте как Кармен полага голия си крак върху раменете на Дон Хосе и пуска в действие своята прелъстителна хитрост в прочутата „Seguidilla”. Беше прекрасно да се наблюдава лекотата, с която тя манипулираше бедния мъж, докато неговото плътско привличане се превръщаше в обсебване и накрая в пълно отчаяние. Това представление разкриваше истинския огън между техните характери”.

В постановката на Lyric Opera Надя Кръстева си партнира с Брендън Йованович в ролята на Дон Хосе и Никол Кейбъл в ролята на Микаела.

Публиката във Виена също е имала възможност да се наслади на страстната Кармен на Надя Кръстева. Миналата година в началото на май тя замести Елина Гаранча, която в последния момент се отказа от участие в постановката, и застана редом до Ана Нетребко и Масимо Джиордано. Въпреки претоварената си програма тогава и огромния медиен натиск, Надя Кръстева се представи блестящо и спечели искрените овации на публиката и пресата.

___________________________________

Повече за Надя Кръстева очаквайте в брой 27 на списание „Българите в Австрия”.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации