22.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЗа обедната почивка и разпродажбите

За обедната почивка и разпродажбите

-- Реклама --

преживяно от Емилия Кирилова

От една седмица денят ми е строго разграфен – от вкъщи направо в офиса и обратно – от офиса  директно вкъщи.  Сутрин нахлупвам шапката дълбоко и забивам поглед в земята, бързам да се гмурна в метрото и да не се отклонявам встрани. Нямам обедна почивка! Не, не си позволявам да се подам извън офиса и не се отделям от компютъра. И ако се чудите за какво е цялата тази казармена дисциплина, ще си призная бързо и честно: заради разпродажбите!

Всички витрини са опаковани в големи плакати с надписи „bis -50%”. “-70%”, “Ausverkauf”  и мамят с изгодни оферти.  Дали е отминала или не кризата не знам, но си бях обещала, че тази година ще бъда разумна. Разумна, разумна, ама колко да съм разумна?!

Обедна почивка е. Надникнах в един от любимите ми магазини – хей, така, да видя само какво има, за инфо, де, за пред колежките, и една чанта – хоп, някакси се залепи на погледа ми и не се отлепи оттам. Наложи да си тръгнем заедно. Докато се самоуспокоявах за правилността на покупката (все пак намалението си беше 50%), не се усетих как се озовах в друг  любим магазин. Е, положих усилия и се спрях след втората риза ( блузката в онзи прекрасен лилав цвят и коланът не се броят, защото бяха много евтини). То и в Палмарс има изгодни разпродажби… Що пък да не изненадам мъжа ми? – взех да набирам скорост аз. И го изненадах! Сметката от кредитната карта се оказа някак неприлично голяма и чак сама се възмутих, че съм успяла да похарча тези пари само в една обедна почивка. А хубаво ми казваше колежката „ стой си на топло, къде ще ходиш в този студ”.

Е, затова сега вече никакви обедни почивки, никакво зяпане по витрините. От компютъра пред печката и накрая пред телевизора. Какво като има разпродажби! Много важно! Аз нали си купих най-после пола и ботуши за чорапогащника, който си взех супер изгодно от предишните намаления. Сега вече няма какво да гледам. Е, едно шалче в тон с ризата няма да е зле, ноооо – никакви магазини вече.  Току-виж пък шефът забелязал, че работя и през обедната почивка и вземе да ме повиши.

Снимка: интернет

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации