Зарежда събития

« Всички събития

  • Това събитие е минало събитие.

Концерт на Ensemble Wien с Албена Данаилова и с участието на актьора Петер Симонишек

8. април 2018 @ 18:30 - 20:30

Ensemble Wien
снимка ensemble-wien.at

На 8 април в Музикферайн ще имаме рядката възможност да се насладим на динамиката и великолепието на Виена от началото на 20-и век, описано чрез музика и литература. За това вълнуващо пътуване във времето ще се погрижат световно известни музиканти и актьори, които ще пренесат публиката в епохата на модернизма, на Густав Климт, Оскар Кокошка, Ото Вагнер и Зигмунд Фройд.

Музикантите от струнния квартет Ensemble Wien, част от който е и българската цигуларка Албена Данаилова, този път ще интерпретират музиката на композитори, творили във Виена в началото на 20 век. Към тях ще се присъединят Корделия Ньофер (пиано) и сопраното Чен Райс.

Литературните текстове ще бъдат прочетени от актьорския тандем Петер Симонишек и Бригите Карнер. Петер Симонишек е един от най-популярните и обичани австрийски артисти, който дълги години се изявява на сцената на Бургтеатър. Международна известност му носят филмите „Rubinrot” (2013) и особено „Tom Erdmann”, с който спечели приза за най-добър актьор на Европейските филмови награди и номинация за Оскар за най-добър чуждоезичен филм (2017).

Ensemble Wien

Simonischek • Karner • Reiss | Alma Mahlers musikalischer Salon

КОГА: 8 април (неделя) 2018 от 18.30 ч.

КЪДЕ: Brahms-Saal, Musikverein

За повече информация и билети ТУК

Детайли

Дата:
8. април 2018
Час:
18:30 - 20:30
Събитие Тагове:
, ,