Януарският Newsletter на Блога на Българите е Австрия

Скъпи приятели,

Представяме ви най-интересните и четени материали, публикувани в блога на българите в Австрия - Melange Bulgaren.

Вашите коментари и препоръки са ценни за нас!

Приятно четене!

Актуално: Ски ваканцията става все по-скъпо удоволствие – с колко са се увеличили цените на ски картите и кои са най-скъпите и евтини курорти в Австрия.

Тема: Храна на боклука – всяка година в Европейския съюз се изхвърлят хиляди тона годна за консумация храна. Какво се прави в Австрия и България, за да се намали това разхищение и как всеки един от нас може да допринесе за това.

Интервю: Валентина Петрова и нейната книга „Готварска книга за работещи жени (по време на криза и не само).

Живот: Само по Коледа ли да бъдем добри? – Нели Кайл споделя впечатленията си от краткия престой в България.

Интересно: Австрийското списание „News” похвали новия компакт диск на Дора Делийска

Предстоящи събития: Повече за концерта на Апостол Миленков (19.01.2013), театралната постановка „Страшно няма” (15.01.2013), продължаващата изложба „Ключалката на г-н Витгенщайн – съвременно българско изкуство във Виена” (до 25.01.2013( може да намерите на www.bulgaren.org

ВАЖНО: На 27 януари ще се проведе референдум по въпроса: „ДА СЕ РАЗВИВА ЛИ ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВА ЯДРЕНА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА?” Българите, живеещи или пребиваващи по това време в Австрия също могат да упражнят правото си на глас. Повече за условията за гласуване: www.bulgaren.org

 

ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА в Melange Bulgaren:
За обедната почивка и разпродажбите

Назаем: До Виена по-назад. Спирането на полетите на Fly Niki до Австрия ще свие конкуренцията значително – в-к „Капитал”

В „Полезни адреси” на нашия блог ще намерите информация за преводачи, консултантски и счетоводни фирми, туристически агенции, както и адресите и телефоните на българските държавни институции в Австрия.

Ако искате да прибавите и вашата фирма към полезните адреси, да рекламирате дейността си или да пуснете съобщение, свържете се с нас на адрес e.karaeneva@bulgaren.org .