10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеКакво ще правят децата през това лято?

Какво ще правят децата през това лято?

-- Реклама --

Остават броени дни до края на училището и о, радост – ваканция! След трудната и пълна с предизивикателства учебна година малчуганите заслужават да отдъхнат, да потичат на воля, да се запознаят с нови приятели. Е, между игрите и забавленията може да се вмъкне и някое приятно занимание.

Вероятно искате да прекарате лятото в България? Ако все още се чудите как да съчетаете полезното с приятното и каква ваканция да организирате за децата, разгледайте нашите предложения за лагер край морето или в Балкана. Имаме няколко идеи какво да правите дори да останете у дома.

Летен езиков лагер Z Camp

Фокус: английски език, музика, спорт

Подходящ за деца от 9 до 12 и от 13 до 15 години

Къде: край морето (Китен)

За четвърта година летният езиков лагер от британски тип Z Camp посреща деца от цяла България на базато си в Китен. Лагерът комбинира обучение по английски език с британски преподаватели, спорт и различни занимания на открито, море и плаж.

В лагера се предлагат тренировки в 7 спортни академии, като заниманията се водят от професионални треньори.

Тези които се занимават с музика са добре дошли в Z Band. Но дори и да не се е занимавало с музика детето ви, не се изненадвайте, ако след лагера се наложи да купувате китара.

Всичко за Z Camp ще научите тук: zenira.bg

Детската ваканция „Моето българско лято“

Фокус: занимания по български език и литература, история и география; запознаваме с традиционни занаяти; походи в планината

Подходящ за деца на възраст от 9 до 13 години, живеещи в чужбина

Къде: Къща за гости „Даскалов“, Габрово  (в близост до Етнографския музей на открито Етъра)

Мисията на детската „българска ваканция“ е да свърже по нов начин децата на българи, живеещи предимно в чужбина, с България. Затова и сред основните идеи на организаторите е да обогатят българския език на децата и представата им за родината да не се ограничава единствено до битовата среда у дома. Стремежът им е да провокират любопитството и обичта на малките към националната история, литература, традиции и надежди за бъдещето.

Ваканцията включва занимателни интерактивни упражнения по българска лексика и граматика, запознаване с традиционни занаяти, основни моменти от българската история, както и спортна и опознавателна активност сред природата, походи, лагерен огън.

Всичко за детска ваканция „Моето българско лято“ може да научите тук: clio-travel.com 


От чужбина в България за една емоционална лятна ваканция


Книговище за четящите деца

Сами на лагер, с мама и тате на почивка, с баба и дядо у дома – където и да са малчуганите книгата е техен верен приятел. А Книговище им помага да разберат дали са разбрали прочетенето.

Книговище.бг е вид игра на въпроси и отговори по прочетени детски книги – той е интернет платформа, която предлага въпросници към детски и юношески книги, с които децата проверяват степента, в която са разбрали и осмислили прочетения текст. В сайта децата избират заглавието на прочетената книга, отговарят на въпросите и печелят точки, качват нива, получават Книговищни звания и грамоти, както и генерират списък на прочетените от тях през годината книги.

Достъпът до сайта е чрез абонамент, който може да бъде индивидуален, за цялото семейство или за целия клас. С Книговище лятото може да бъде още по-забавно и интересно.

Всичко за платформата може да научите тук: www.knigovishte.bg

Не пропускайте да покажете на децата си и първият български сайт за детски новини ВИЖТЕ.


Най-после и българските деца си имат медия: „Вижте“ – новините на детски език


Курсове по немски за деца между 5 и 10 години

 

Ако в края на лятото решите, че детето ви има нужда от помощ по немски език, обърнете се към езиковите специалисти от Linguamulti. В края на август те предлагат интензивен курс по немски език както за бъдещи първокласници, така и за по-големи ученици, които трябва да обогатят речника си.

Linguamulti logo

Повече за Linguamulti и езиковите курсове може да научите тук: www.limu.academy


Интензивни летни курсове по немски език за деца между 5 и 10 години


 

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации