17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВ неделя гледаме безплатно в Австрия филма "Стъпки в пясъка"

В неделя гледаме безплатно в Австрия филма „Стъпки в пясъка“

-- Реклама --

Платформата Gledam.bg предоставя безплатно за българите в Австрия филма „Стъпки в пясъка“. Той може да се гледа на 18 април, неделя, от 00:00 до 24:00 ч.

„Стъпки в пясъка“ е филм на режисьора Ивайло Христов от 2010 година с участието на Иван Бърнев, Яна Титова, Асен Блатечки, Деян Донков, Велко Кънев, Васил Михайлов, Башар Рахал и др. Произведението е удостоено със „Специалната награда на журито“ на 18-тия Международен филмов фестивал „Любовта е лудост“ (Варна, 2010), както и с „Наградата на публиката“ на 29-тия Фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ (Варна, 2010).

Историята

Слави (Иван Бърнев) е успял да избяга в чужбина преди 1989 година. След години прекарани в САЩ, той се завръща в България и разказва трагикомични случки от емигрантския си живот, започнал от една екскурзия до Чехословакия и завършил в Америка. По пътя си попада в лагер за емигранти Трайскирхен (Мigrantenlager Тraiskirchen), в близост до Баден, Австрия. След това се мести във Виена, където си намира спътница в живота, но така и не забравя голямата си любов – Нели (Яна Титова).

Емигрантският път на Слави не свършва в Австрия. Той продължава да търси мястото си в света. Озовава се в Ню Йорк, САЩ, без да познава никого,  „с един сак, малко пари и нито дума английски. Половин година ми се губи. Живял съм, ама като насън.“ Животът в Америка укрепва още по-силно духа му, а падането на Берлинската стена е преломен момент в живота на Слави.

Филмът „Стъпки в пясъка” не разказва само за силата на любовта, която може да преодолява препятствия. Чувствата, проблемите и емоциите, които вълнуват героите, са многопластови и ни разкриват сложните отношения и битки в търсене на истинската обич. Нещо повече – не е достатъчно да намериш и заслужиш любовта, трябва да умееш да я запазиш и да се грижиш за нея.

Хората, живеещи от години в чужбина, ще разпознаят ситуации, проблеми и тревоги и радости. „Стъпки в пясъка” е история за изборите, които правим ежедневно, за решенията, които взимаме и за последиците от тях, рефлектиращи не само върху нас самите, но и върху хората, които обичаме.

Нужна е смелост и щипка лудост, за да оставиш познатото у дома и да се впуснеш в непознатите води на емиграцията. Понякога по-трудно се оказва да събереш кураж да се върнеш и погледнеш в очите това, което си оставил.

Как можем да гледаме филма безплатно от вкъщи?

Българите в Австрия могат да гледат „Стъпки в пясъка“ благодарение на най-мащабната платформа за легално гледане на български филми „Гледам БГ“.

Филмът ще бъде достъпен за територията на Австрия от 00:00ч. до 23:59 ч. в неделя, 18.04.2021 г. на следния линк: 

http://gledam.bg/programs/stupki_v_pyasuka_austria

 

Актьорът Иван Бърнев даде специално интервю за Меланж Булгарен, в което разказа любопитни подробности за заснемането на филма.

Актьорът Иван Бърнев за киното и оставените след нас „Стъпки в пясъка“

________________

Още по темата:

Гледаме безплатно в Австрия филма „Доза щастие“ благодарение на платформата gledam.bg

Александър Алексиев, актьор: Когато се отдалечиш от България, можеш да погледнеш нещата от друга перспектива

Зорница София, режисьор: Румена войвода олицетворява непримиримостта в отстояването на правдата

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации