Избори 2021: За два часа избирателната секция в Инсбрук спря работа поради липса на бюлетини

4. април 2021 | By | Reply More

Високата избирателна активност доведе до свършване на бюлетините в Инсбрук

Както Меланж Булгарен вече писа българите в Австрия отбелязаха рекордна избирателна активност, която доведе до присвършване на бюлетините в няколко избирателни секции. Ако във Виена бе възможно да се доставят допълнителни бюлетини за секциите в 13 и 9 район, то в Инсбрук членовете на секционната комисия бяха принудени да спрат временно работа си.

Още в късния следобед стана ясно, че бюлетините в Залцбург, Инсбрук, Линц и Велс застрашително намаляват.


Избори 2021: Висока избирателна активност, добра организация и малко бюлетини


Към 17.00 ч членовете на СИК обявиха чрез страницата на българите в Инсбрук във Фейсбук, че бюлетините са свършили и се чака решение на ЦИК.

Външното министерство поиска и получи разрешение от ЦИК секционните избирателни комисии да разпечатат допълнителни бюлетини. Специален графичен образец бе изпратен в секцията и два часа по-късно работата бе възобновена.

Повечето избирателни секции в Австрия бяха получили по 400 бюлетини. Така в края на изборния ден в Залцбург останаха само 7. В Линц и Велс също до последния момент не бе ясно дали няма да се наложи да се изпечатат допълнителни бройки.

За гласуване в Инсбрук бяха подадени 142 заявления, а на предишните парламентарни избори през 2017 г. там правото си на вот упражниха 258 човека.

____________________

Още по темата:

Как се постига рекорден брой избирателни секции за българите в Австрия

Tags: ,

Category: Aвстрия, Бизнес, закони и политика, България, избори, политика, протести

Leave a Reply