15.9 C
Виена
петък, 17 септември, 2021
spot_img
Още
  НачалоAвстрияКъде във Виена може да се направи тест за Ковид 19

  Къде във Виена може да се направи тест за Ковид 19

  Ако искате да се съберете с близки на Коледа, да скъсите карантината след влизане в Австрия или само за собствено успокоение и сигурност, Виена предлага различни възможности за тестване за Ковид 19.

  Преди празниците Община Виена разшири възможностите за правене на PCR или антигенен тест, както и на такъв за антитела. Всички те ще са на разположение до 7 януари, включително и през празничните почивни дни.

  Тестване на хора без симптоми

  Ernst-Happel-Stadion (Meiereistraße 7, 1020 Wien) – отворен всеки ден от понеделник до неделя от 07.00 до 21.00 ч. Прави се бърз антигенен тест.

  Необходима е предварителна резервация на час ТУК. Задължително трябва да носите със себе си документ за самоличност със снимка, здравна карта и предпазна маска. Резултатът се обявява до 15 минути. При негативен тест получавате и писмено потвърждение. В случай на позитивен резултат, веднага се прави PCR тест и се взимат съответните мерки.

  Голям център за бързи антигенни тестове е разположен в Austria Center Vienna (Bruno-Kreisky-Platz 1, 1220 Wien). Той е отворен всеки ден от 07.00 до 19.00 ч. и достъпен както с обществен транспорт, така и с кола. Още при регистрацията трябва да заявите как ще отидете там.

  Повече подробности ТУК.


  Какво трябва да знаем за третия локдаун в Австрия (26 декември-18 януари)


  Тестване на хора с грипоподобни симптоми

  На територията на града са създадени близо 20 мобилни контейнера “check boxes”, които предлагат медицинска консултация и двата вида тестове – PCR или антигенен. Броят им непрекъснато нараства и се очаква скоро да бъдат 30. Там се прави безплатен бърз антигенен тест за Ковид 19 в случай, че имате грипоподобни симптоми (температура, хрема, кашлица, болки в гърлото).

  За да се направи тест е необходима предварителна онлайн регистрация, която е възможна най-рано три дни предварително. Може да използвате и телефонната линия 1450.

  На място трябва да покажете електронната здравна карта (e-card).

  Работно време: Всеки ден от 07.00 до 19.00 ч. Check boxes ще бъдат затворени на 25 и 26 декември, но ще работят на празничните 24 и 31 декември от 07.00 до 13.00 ч.

  Резултатите излизат в рамките на 15 минути. В случай, че тестът е позитивен, веднага се прави PCR такъв. При негативен резултат и нужда от лекарска помощ, може да я получите веднага на място.

  Check boxes ще намерите на следните адреси:

  тест за Ковид 19, корона тест

  Тестване на хора със симптоми

  В случай, че усетите симптоми като температура, хрема, болки в гърлото, задушаване, внезапна загуба на вкус и обоняние, използвайте онлайн теста OnlineSymptomchecker или се обадете на телефон 1450.

  Ако сте в състояние да пътувате, отидете с автомобил до тестовата улица на Донауинзел (Floridsdorfer Brücke). Центърът е отворен всеки ден от 6.00 до 21.00 ч (включително и през почивните дни).

  В случай, че не можете да пътувате, обадете се на 1450 и уговорете тест в дома.

  При контакт с вирусоносител, но липса на симптоми, направете тест в Ernst-Happel-Stadion. Може да се регистрирате предварителн онлайн или да се регистрирате на място. Прави се бърз тест с гаргара.

  Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

  Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

  Други възможности за тестове

  Възможност да се направи бърз антигенен тест в случай на симптоми предоставят и повечето аптеки. Списък с местата, където това е възможно, ще да намерите ТУК.

  Частните лаборатории в града също правят различни видове тестове за Ковид 19. Изчерпателен списък с тези лаборатории може да намерите ТУК.

  В тези два случая тестовете не са безплатни.

  Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

  Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Последвайте ни

  Календар

  Абонамент за бюлетин

  Последни публикации