12.9 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияКъде във Виена може да се направи тест за Ковид 19

Къде във Виена може да се направи тест за Ковид 19

-- Реклама --

Ако искате да се съберете с близки на Коледа, да скъсите карантината след влизане в Австрия или само за собствено успокоение и сигурност, Виена предлага различни възможности за тестване за Ковид 19.

Преди празниците Община Виена разшири възможностите за правене на PCR или антигенен тест, както и на такъв за антитела. Всички те ще са на разположение до 7 януари, включително и през празничните почивни дни.

Тестване на хора без симптоми

Ernst-Happel-Stadion (Meiereistraße 7, 1020 Wien) – отворен всеки ден от понеделник до неделя от 07.00 до 21.00 ч. Прави се бърз антигенен тест.

Необходима е предварителна резервация на час ТУК. Задължително трябва да носите със себе си документ за самоличност със снимка, здравна карта и предпазна маска. Резултатът се обявява до 15 минути. При негативен тест получавате и писмено потвърждение. В случай на позитивен резултат, веднага се прави PCR тест и се взимат съответните мерки.

Голям център за бързи антигенни тестове е разположен в Austria Center Vienna (Bruno-Kreisky-Platz 1, 1220 Wien). Той е отворен всеки ден от 07.00 до 19.00 ч. и достъпен както с обществен транспорт, така и с кола. Още при регистрацията трябва да заявите как ще отидете там.

Повече подробности ТУК.


Какво трябва да знаем за третия локдаун в Австрия (26 декември-18 януари)


Тестване на хора с грипоподобни симптоми

На територията на града са създадени близо 20 мобилни контейнера “check boxes”, които предлагат медицинска консултация и двата вида тестове – PCR или антигенен. Броят им непрекъснато нараства и се очаква скоро да бъдат 30. Там се прави безплатен бърз антигенен тест за Ковид 19 в случай, че имате грипоподобни симптоми (температура, хрема, кашлица, болки в гърлото).

За да се направи тест е необходима предварителна онлайн регистрация, която е възможна най-рано три дни предварително. Може да използвате и телефонната линия 1450.

На място трябва да покажете електронната здравна карта (e-card).

Работно време: Всеки ден от 07.00 до 19.00 ч. Check boxes ще бъдат затворени на 25 и 26 декември, но ще работят на празничните 24 и 31 декември от 07.00 до 13.00 ч.

Резултатите излизат в рамките на 15 минути. В случай, че тестът е позитивен, веднага се прави PCR такъв. При негативен резултат и нужда от лекарска помощ, може да я получите веднага на място.

Check boxes ще намерите на следните адреси:

тест за Ковид 19, корона тест

Тестване на хора със симптоми

В случай, че усетите симптоми като температура, хрема, болки в гърлото, задушаване, внезапна загуба на вкус и обоняние, използвайте онлайн теста OnlineSymptomchecker или се обадете на телефон 1450.

Ако сте в състояние да пътувате, отидете с автомобил до тестовата улица на Донауинзел (Floridsdorfer Brücke). Центърът е отворен всеки ден от 6.00 до 21.00 ч (включително и през почивните дни).

В случай, че не можете да пътувате, обадете се на 1450 и уговорете тест в дома.

При контакт с вирусоносител, но липса на симптоми, направете тест в Ernst-Happel-Stadion. Може да се регистрирате предварителн онлайн или да се регистрирате на място. Прави се бърз тест с гаргара.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Други възможности за тестове

Възможност да се направи бърз антигенен тест в случай на симптоми предоставят и повечето аптеки. Списък с местата, където това е възможно, ще да намерите ТУК.

Частните лаборатории в града също правят различни видове тестове за Ковид 19. Изчерпателен списък с тези лаборатории може да намерите ТУК.

В тези два случая тестовете не са безплатни.

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации