14.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЛедената пързалка пред кметството на Виена ще заработи още на 24 декември

Ледената пързалка пред кметството на Виена ще заработи още на 24 декември

-- Реклама --

След като стана ясно, че тази година няма да има коледни базари, Община Виена реши да зарадва жителите с по-ранно отваряне на ледената пързалка

По традиция ледената пързалка пред Ратхауз отваря врати в началото на януари. За съжаление пандемията с Ковид 19 направи невъзможни обичаните коледни базари и затова Община Виена реши леденото удоволствие да заработи още от Коледа. Подготвените къщички на площада пред кметството ще бъдат демонтирани в следващите дни и на тяхно място ще се построи пързалката.

Специална концепция за безопасност

За да се спазят мерките за безопасност и предотврати възможността за разпространение на зараза, тази година на ледената пързалка ще има нови правила. Те ще бъдат съобщени по-късно. Много от познатите удоволствия обаче остават и гостите ще могат да се попързалят в празничните дни.

Четвърт век „Ледена мечта“

Ледената пързалка пред виенското кметство или както е добре позната „Ледената мечта” отбеляза в началото на януари тази година своя 25-годишен юбилей. За своята четвърт вековна история най-известната и голяма пързалка за зимани кънки в австрийската столица е „пораснала“ с цели 7 200 кв.м! Тя е открита за първи път през февруари 1996 г. със скромните 1 800 кв.м, но веднага привлича повече от 230 000 любители на зимния спорт.

През годините Wiener Eistraum се превръща в едно от най-предпочитаните места за забавление и спорт в центъра на Виена през зимата, а мнозина опитни кънкьори са направили първите си стъпки на леда именно там.

Още през миналата година Wiener Eistraum „стана” първата в света мобилна ледена пързалка на два етажа. Специалата платформа Sky Rink дава възможност на допълнителни 880 кв.м. да се карат кънки на високо. За да не се затъмнява първото ниво, е разработена специална осветителна система, която създава изключително романтично настроение.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации