5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБългарска фирма шие част от новите облекла на служителите на Wiener Linien

Българска фирма шие част от новите облекла на служителите на Wiener Linien

-- Реклама --
общестен транспорт във Виена
снимка Marko Mestrovic

От пролетта на 2021 година служителите в градския транспорт на Виена ще се появат с нови униформи. Актуалната модна колекция на Общинско транспортно предприятие „Виенски линии” вече бе представена официално през септември. Тя се състои от 30 различни видове дрехи, а фокусът е поставен върху качеството на материалите.

Българска връзка

Дрехите се произвеждат в различни европейски държави. „Интересна подробност е, че плетените изделия – мъжки и дамски жилетки и шапки – ще се произвеждат в България. Фирма Саси Фешън ООД в си сътрудничи с австрийската компания Wagner & Glass в това начинание”, съобщава Eurocomm PR, Бюро за връзки с обществеността на Община Виена.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Мода с устойчиви материали

Панталони, рокли, ризи, тениски, спортни якета, блузони, колани, ранички, шалове – това част от елементите на новата модна колекция на служителите на виенския транспорт. Всички те са изработени от висококачествени материали като до 75% се състоят от естествен фазер. Важен критерий при подбора им е бил тяхната устойчивост и екологичност.

Дизайнът е разработен от модна къща Peng!, която е автор и на досегашните униформи. Модните експерти са направили проучване за нуждите на работещите и са съобрази всички техни желания и предпочитания.

Сивите дрехи ще бъдат заменени с нови в елегантно тъмносиньо с червени акценти. Предвидени са 45 различни размери – от XXS до 5XXL като целта е всеки от 8 600-те служители да намерят най-удобната за тях големина. Заедно с новите облекла работещите във Виенския обществен транспорт получават и кратко „упътване” с всички възможни комбинации на дрехите.

Рециклиране на старото

Общинско транспортно предприятие „Виенски линии” ще събере старите униформи и в голямата си част те ще бъдат рециклирани и  превърнати в кърпи за почистване, нужни в общинските производствени предприятия,  принадлежности за автомобила, палатки за армията. Добре запазените дрехи ще бъдат дарени на благотворителни организации и на местата, приютяващи бездомни хора.

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации