7.7 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияКоледни идеи: От музиката до виното - подари българското

Коледни идеи: От музиката до виното – подари българското

-- Реклама --
atelie Adselini
Ателие Adselini

Докато се чудите с какво да зарадвате любимите си хора по Коледа, ние подготвихме кратък и съвсем не изчерпателен списък с предложения за подаръци. Те варират от книги и компакт дискове, през красиви керамични и стъклени предмети до качествени вина и храни. Общото между всички тях, че са създадени от креативни и предприемчиви  българи, живеещи в Австрия.


Коледни идеи: Подари книга от български автор


Вече представихме български автори и техните книги. Сега продължаваме с

Музика

Списъкът ни с музикални предложения не е особено дълъг, но затова пък е изключително качествен.

Зарадвайте близките си с компакт диск на братята Александър и Константин Владигерови. При все че съхраняват любовта си към класическата музика, истинската им страст е джазът. Стилът им се отличава с оригинални композиции, елегантно флиртуващи с балкански мелодии и мотиви от българския фолклор.

Последният им диск Rag Waltz Time може да се намери на сайта bandcamp.com или да се закупи физически в магазина „Дюкан Меломан” на улица „6 септември” в София. Техни дискове може да потърсите и в Amazon.de


Александър и Константин Владигерови: Горди сме, че произведение на Панчо Владигеров отново ще звучи в Музикферайн!


Пианистката Дора Делийска е утвърдено име в музикалните среди във Виена. Нейните великолепни изпълнения на Лист и Шопен, както и многобройните музикални проекти печелят ласкави отзиви от страна на публиката и критиката.

Всички издадени компакт дискове на Дора Делийска могат да бъдат намерени на нейния уебсайт www.doradeliyska.com.


Дора Делийска, пианистка: Хубавата музика ни прави по-одухотворени и чисти


Приложно изкуство

В уютното ателие за керамика Adselini на Адриана Гълъбова ще намерите красиви висулки с коледни мотиви, къщички за свещи, нежни ангелчета и още куп изящни предмети за празничната декорация излезли изпод сръчните ръце на майсторката. Пъстри купи за плодове и ядки, различни видове свещници и кутии за бижута вече очакват своите нови собственици.

Адриана Гълъбова може да намерите на телефон 0699 19660996 или на страницата във Фейсбук ТУК .

ателие Adeselini

Изящни бижута и сувенири от стъкло, порцелан и керамика ще откриете в ателието на художничката Ева Емилова Цветкова. Тя вече е изработила стъклени ангелчета, камбанки и декоративни чинии, които ще направят празника ви още по-уютен и приказен.

С Ева Емилова Цветкова може да се свържете чрез Фейсбук страницата Кreativwerk mit Eva или чрез уебсайта ѝ www.evingstein.com

Вкусно

Rori'sЗа подарък или просто за празничната трапеза сладакрските произведения на Rori’s са винаги желани. Не случайно тортите на нашата сънародничка Златка Бойчева са признати за едни от най-добрите във Виена.

Rori’s ще намерит на Pilgramgasse 11, 1050 или на www.roris.at.


Бутикова сладкарница Rori’s: За тортите с любов и вдъхновение


печени ядки, виена, Daria's NüsseПрясно изпечени, хрупкави и ароматни ядките на Daria’s Nüsse може да купите директно от пекарната на Landstraßer Hauptstraße 81 или да поръчате онлайн www.dariasnuesse.at


Пекарна за ядки Daria’s Nüsse


LAZOV PILZ Service GmbH предлага деликатеси като трюфели, различни видове гъби, мед  – все вкусотии, с които заслужено да се поглезите. Разгледайте страницата на фирмата и поръчайте навреме по телефон 0676 3803770 или на имейл pilzservice@lazov.eu.


Lazov PILZ SERVICE: Пресни плодове, зеленчуци и диворастящи гъби доставени в дома


Вино

Когато става дума за български вина, непременно се отбийте и във VINOTO. Дали ще отидете в магазина на Schönbrunnerstr.55 или ще пазарувате онлайн – решете сами – важното е, че ще намерите прецизна подборка на доказано добри вина.

Потърсете на www.vinoto.at


Вече шест години Vinoto продава български вина на виенчани


Бутилка качествено българско вино е изискан подарък за всеки празничен случай. Във винарната WeinSelekt са готови да направят за вас бутилка с персонализиран етикет, като и кошница с подбрани вина и деликатеси.

Посетете винарната на Operngasse 30 или поръчайте онлайн на www.weinselekt.at

И още идеи…

В тази особена и трудна за мнозина година нека бъдем по-сплотени и по-добри. Пазарувайте в магазините за български хранителни стоки, в които ще намерите всичко необходимо за коледната трапеза, посетете българските ресторанти, ползвайте услугите на българските специалисти и фирми.

Ето и няколко полезни адреса:

Фризьор и маникюр Valeriya Nikolla

Козметика La Belle Vie

Транспорт ДОСТАВКИ ОТ И ДО АВСТРИЯ

Лекари – гинеколог, естетична медицина, очен лекар, хирург

Стоматолози

Преводачи

Данъчни и счетоводни услуги

Финанси

Адвокат

Правни консултации

Застраховане

Банки

Езикови консултации

UniLED – всичко за качественото осветление

Независимо колко далеч живеем от България, българското винаги ще е до нас.

Нека му се радваме, оценяваме и подкрепяме!

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации