8.9 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияКоледни идеи: Подари книга от български автор

Коледни идеи: Подари книга от български автор

-- Реклама --

Коледните и новогодишни празници наближават, а повечето магазини са затворени. Какво да подаря на любимите хора? Това е може би въпросът, който все по-често си задаваме, поглеждайки в календара.

Знаете ли колко талантливи българи живеят и творят в Австрия? Писатели, художници, музиканти… Всички те създават прекрасни произведения, които всеки би се радвал да получи като подарък в коледната нощ.

Екипът на „Меланж Булгарен” ви предлага неизчерпателен списък с предложения за интересни книги, компакт дискове, произведения от керамика и стъкло, качествено вино. Купувайки от тези хора, вие не само ще направите оригинален подарък на близките си, но и ще подкрепите българското.

Започваме с книгите 

Книгата е сред универсалните подаръци, а нашата селекция включва разнообразни по жанр произведения не само за възрастни, но и за малките читатели.

Желанието на известната очна лекарка д-р Анелия Хохвартер да помогне на нуждаещите се я отвежда на лекарски мисии в Йемен, Етиопия, Зимбабве. Впечатленията ѝ от Африка намират художествено описание в книгата „Пътуване“, която освен на български се продава още на немски и английски език. Това е книга с мисия, защото средствата от продажбите ѝ ще бъдат използвани за закупуването на първия робот Локомат в България.

Повече за кампанията “Локомат за България” може да научите ТУК

Книгата може да се закупи от  БКИ „Дом Витгенщайн“, InterVega Reisebüro и фризьорски салон  Valeryia Nikolla.


Анелия Хохвартер: Мисия Локомат


Гери Дечева е позната на нашата аудитория с книгите си „Къщата на светулките”, Хотел Алберта”, „Амантес аментис“ . В последните години тя издаде и още няколко романа – „Сцената на светулките” и продължението на „Амантес Аментес” – „Мутатис Мутандис”.

Със своите 20 рисунки за оцветяване книжката ѝ „Синята гора“ е желан подарък за всяко дете. Английското издание на книгата вече се изучава в някои училища във Великобритания.

Книгите може да поръчате лично на Гергана Дечева на телефон 06607432713 или 00359 882 614385 или да се свържете с нея по Фейсбук.

Всички средства от продажбата на книгите Гери Дечева дарява за подпомагане на болни и деца в неравностойно положение в България. Тя вече е закупила подаръци за децата и персонала на Онкологичното отделение в София, за малчуганите в Дома за деца с увереждания в Елхово, Бургас и Благоевград.


Най-ценна е топлината, която идва от сърцето, убедена е писателката Гери Дечева


Дебютният роман на Емил Ценов „Корнелия” проследява историята на римска императрица, преплитаща се със съдбата на университетски преподавател, иманяр, английски и американски колекционери. Книгата събира все повече положителни читателски рецензии в Goodreads.

Романът, както и сборникът с разкази „Боговете на града”, могат да бъдат поръчани като електронна и аудио книга или книжно тяло от сайта на автора www.tsenovbooks.com.


Емил Ценов: Десет въпроса за писането, историята и ролята на случайностите в живота


Преводачката Жанина Драгостинова ни изненада приятно тази година с прекрасен сборник, събрал 44 искрени истории на жени на различна възраст, с различни професии, с различен опит и с различно отношение към брака и булчинската рокля… Освен съставителката, още две от дамите, разказали своите преживявания, живеят във Виена, а историите на други също по един или друг начин са свързани с Австрия.

„Моята булчинска рокля” може да се закупи от книжарниците в България или да бъде поръчана онлайн.


Жанина Драгостинова: Десет въпроса за 44 вълнуващи истории за булчински рокли и любов


Зарадвайте децата си с книжката на Иванка Краева „Коледа, зимата и буквите” – едно вълшебно пътуване из света на думите, в което всяка буква си има свой образ,  характер, хоби, ако щете и занимание.

Кратък откъс от нея може да прочетете ТУК, ако проявявате интерес, пишете на авторката на имейл:  i.kraeva@abv.bg


Иванка Краева спечели второ място на конкурса „С море в сърцето“


корица на стихосбирката "Сънище" на Ирен ФилиповаИрен Филипова е художник, който пише стихове. „Сънище“ е първата й стихосбирка и е илюстрирана с нейни картини. Тази книга е идеалното обяснение в любов към живота – тъжен, весел, вглъбен, танцуващ.

Стихосбирката ѝ „Сънище” може да поръчате ТУК.


Ирен Филипова, поетеса: Имаме нужда не само да забавим ритъма, критично важно е да се научим да „спираме света”


Пясъчна роза, Катя КремзерАко сте почитател на стиховете за любовта, потърсете и стихосбирката на поетесата Катя Кремзер „Пясъчна роза”. Осемте цикъла, на които е разделена, пренасят читателя през различни светове и картини. Те ту се преливат плавно, ту се отблъскват в търсене на нови посоки. Книгата е луксозно издание, а изисканото оформление и цветни илюстрации са излезли изпод ръцете на журналистката Райна Дамяни.

Стихосбирката може да се намери в книжарниците в България или да се поръча онлайн.


За любовта и виното, без които не можем


След първата си книга „Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София“ Соня Тодорова зарадва читателите си с още две — романът „Перлите на Ади Ландау“ и сборникът с разкази „Незнайните образи хорски“, които са номинирани за наградата “Хеликон”.

Книгите на Соня Тодорова могат да се намерят в книжарниците в България или да се поръчат онлайн.


Соня Тодорова: Писането на родния език е чудесен активен начин за преодоляване на носталгията


С всичките си особености 2020 бе добра година за Сузана Йорданова – на бял свят се появи първата ѝ стихосбирка „Душата дрънка” – нежна, ефирна и в същото време силна книга, посветена на любовта и човешките емоции.

Ако сте в Австрия може да поръчате книгата директно от поетесата на имейл suzana.yordanova24@gmail.com. В България изданието се намира в повечето големи книжарници.


Сузана Йорданова: Десет въпроса за душата, поезията и живота


Зарадвайте хората, които обичате, с вълнуваща българска книга!

Доверете се на таланта на българи, живеещи в Австрия.

Очаквайте следващия ни материал, в който ще разширим предложенията си за красиви подаръци, създадени от наши сънародници, живеещи в Австрия.

Добра селекция на книги може да намерите и в Българската книжарница във Виена Buchnica.

Елица и Анастас, които създадоха българска книжарница във Виена: Buchnica ни носи удовлетворение и смисъл

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации