1.2 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияСлед победа над Циципас Григор Димитров стигна до четвърт финал на турнира...

След победа над Циципас Григор Димитров стигна до четвърт финал на турнира Erste Bank Open във Виена

-- Реклама --
снимка Ройтерс

Григор Димитров е четвъртфиналист на турнира Erste Bank Open ATP във Виена, след като постигна победа над петия в света Стефанос Циципас – 6:7 (5), 6:4, 6:3. Това е най-големият успех на българския тенисист през 2020 г., който дотук нямаше победа над играч от Топ 10 през сезона.

Срещата на кортовете в Stadthalle във Виена продължи 2.15 часа. Австрийските коментатори не пестяха похвали за играта на Димитров.

Това беше едва втори мач между Димитров и гръцкия му съперник като нашето момче успя да си върне за загубата на „Ролан Гарос“ преди по-малко от месец.

В следващия кръг Димитров ще срещне Даниел Еванс от Великобритания. Той се справи с представителя на домакините Юрий Радионов след 7:5, 6:3. Срещу британеца Димитров има положителен баланс с три успеха в четири срещи.

Erste Bank Open (ATP Vienna) е най-голямото събитие в спортния календар на Австрия. Турнирът се провежда от 1974 г. и в него са взимали участие звезди като Агаси, Мустер, Тим и Зверев. Своя дебют на състезанието Григор Димитров направи през 2018 г., когато беше поставен под номер 1 в листата на турнира.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации