10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияФото Меланж: Есента в моя обектив (галерия 2)

Фото Меланж: Есента в моя обектив (галерия 2)

-- Реклама --

Ето и снимките, които получихме през втората седмица на нашия проект „Фото Mеланж: Есента в моя обектив“. Остават ни още две седмици – очакваме и вашите кадри на имейл fotomelange@bulgaren.org!

Фото Меланж, фотография, Виена, Австрия

Октомври може да бъде топло усмихнат, но и дъждовно тъжен. Може да бъде месец на срещи, но и да донесе раздели. Може да разнесе аромат на младо вино и на презрели смокини, но може да донесе и мъгла, и вятър и неочакван студ. Многолика е есента, а участниците в проекта „Фото Меланж: Есента в моя обектив“ не престават да ни изненадват с нови и нови образи на тази капризна чаровница. Втората ни галерия разкрива още нюанси на есента в Австрия и ни потапя в нейния пъстър, а често и мистериозен свят.

„Лебедите са символ на любовта и често попадат в обективите. В тези тъжни и облачни есенни  дни самотният лебед в езерото ми бе верен  спътник в кратките разходки. Показваше ми грациозния си самотен танц, който успях да заснема малко. С разперените крила сякаш ме „прегръщаше“ и толкова ми стопли  сърцето. Природата и нейната красота ми дават сили да преборя носталгията, меланхолията и самотата, когато съм далеч от моите  близки“. Това ни писа Милка Рашкова, „една работеща 60-годишна жена в Австрия“. Вярваме, че красотата е онази спасителна нишка, която ни помага да преминем през предизвикателствата на ежедневието. Затова няма да спираме да я откриваме и споделяме.


„Есента в моя обектив” е темата, с която Фото Меланж ви предизвиква. Очакваме вашите снимки!

Фото Меланж: Есента в моя обектив (галерия 1)


Ето и снимките, които получихме тази седмица. Кликнете върху всяка от тях – така те ще се увеличат и ще можете не само да видите цялата им красота, но и да натиснете бутона „Харесвам“. Без да превръщаме инициативата ни непременно в конкурс, искаме да подарим на първите трима участника, събрали най-много „харесвания“, по една книга.

Бойко Йорданов, Есен на полето
Роси Недялкова, Огледално езеро 2

Както вече казахме, в тази наша инициатива ще има и подаръци. Това са три книги на български автори, живеещи във Виена, които току-що излязоха на пазара. Вече представихме Сузана Йорданова и новата ѝ стихосбирка „Душата дрънка“. През следващата седмица ще ви разкажем за сборника на Жанина Драгостинова „Моята булчинска рокля“, в който 44 жени разказват своите истински истории. Две от тях живеят във Виена. Накрая ще ви запознаем с първия роман на Емил Ценов „Корнелия“.


Сузана Йорданова: Десет въпроса за душата, поезията и живота


Очакват ни интересни седмици, а за да са те още по-цветни и хубави, не спирайте да изпращате вашите снимки на имейл fotomelange@bulgaren.org!

Повече за проекта „Фото Меланж:Есента в моя обектив“ може да научите ТУК

__________________

Още по темата:

Фото Меланж 3х3: „Австрия в моя обектив” – изложбата, която обединява

Откриване на фотоизложбата „Австрия в моя обектив“, 3 декември 2019 г., БКИ „Дом Витгенщайн“ (галерия)

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации