17.8 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрия„Есента в моя обектив” е темата, с която Фото Меланж ви предизвиква....

„Есента в моя обектив” е темата, с която Фото Меланж ви предизвиква. Очакваме вашите снимки!

-- Реклама --

Фото Меланж, фотография, Виена, Австрия

Ако обичате предизвикателствата, снимките и красотата, значи сте попаднали на точното място. Ако пък си спомняте предишния ни проект Фото Меланж 3х3, вече знаете, че става дума за много фотографии и много забавление. Но нека по ред ви разкажем в какво сме решили да ви въвлечем този път.

С фотография срещу коронавируса

Още докато сваляхме и последните снимки от изложбата „Австрия в моя обектив” в залите на БКИ”Дом Витгенщай” в началото на февруари, с нашата партньорка Роси Михова, знаехме, че този проект трябва да продължи. Най-малкото заради красотата, която създаде, и позитивната енергия, която събра. Тогава не подозирахме, че един вирус не само ще ни лиши от възможността да планираме бъдещето, но и ще се настани в нашето ежедневие, прераствайки в емоционален проблем. В края на лятото вече беше яно, че имаме нужда от нещо цветно, прекрасно и мирно, което да  обединява, радва и отприщва креативната ни енергия.

Каним ви заедно да създадем това място, изпълнено с хармония и усмивки, в което да разговаряме спокойно, да се мотивираме взаимно и да създаваме красота. Идеята ни е да направим виртуални галерии с ваши снимки. Опитът ни с Фото Меланж 3х3 показа колко много талантливи и артистични са нашите сънародници в Австрия и вярваме, че няма да се наложи да ви подканяме специално, за да ни изпратите кадри.

Паулина Драгоева, паркът Лаксенбург

Темата

Есента е на прага и бавно разгръща цветния си плащ. Нека уловим нейното очарование и го споделим с приятели. Темата, която ви предлагаме е „Есента в моя обектив”. Разходете се в гората, в парковете, по улиците, край езерата, погледнете от прозореца, надникнете зад вратата – този сезон има много лица и настроения – покажете ни ги. Бъдете и смели в откриването на метафори, в комбинирането на образи, отражения и нюанси. Може да прегледате и своя архив и да намерите запечатани есенните си спомени от преди години – споделете ги с нас. Важното е кадарът да е от Австрия.

А в случай, че се вдъхновите да напишете и някой ред към снимката, не се колебайте да ни изпратите написаното.

Какво ще направим

Четири седмици от 5-и до 31-и октомври ще очакваме вашите кадри. Може да ни изпращате най-много по две снимки на седмица или общо осем за целия проект. Всяка неделя ние ще публикуваме получените през седмицата фотографии, а нашите читатели ще могат да ги „харесват”. Не, нямаме идея да правим конкурс, а само да мотивираме публиката да изразява мнението си.

Е, приготвили сме малък подарък за първите трима фотографи, събрали най-много харесвания. Те ще получат по една книга от български автор, живеещ в Австрия. Избрали сме три заглавия, които току-що излизат на книжния пазар, и са много различни като жанр и тематика. В рамките на този месец ще ви представим и авторите, и техните нови творби. Така нашето артистично място ще замирише и на книга.

Станка Александрова, Есен

Кой може да участва?

Във „Фото Меланж“ може да се включи всеки, който обича да снима, независимо дали е професионален фотограф или любител.

При какви условия?

  • Всеки участник може да изпрати не повече от 2 авторски снимки на седмица.
  • Снимките не трябва да са публикувани в пресата или да са участвали в конкурс.
  • Няма да се допускат кадри с вулгарно, обидно или открито агресивно съдържание.
  • Няма да се допускат кадри, за които се установи, че не са авторски, а са взаимствани от мрежата.

Технически изисквания

Тъй като селектираните за изложбата снимки няма да бъдат принтирани, не е нужно да са в голям формат, но нека не бъдат по-малки от 600 pix широчина. Изпращайте снимките в jpg.формат на имейл fotomelange@bulgaren.org

Към всяка снимка трябва да е добавена информация за името и фамилията на фотографа, мястото и време на заснемане.

Снимките ще бъдат публикувани в блога на българите в Австрия „Меланж Булгарен” в рамките на проекта „Фото Меланж: Есента в моя обектив”.

Грабвайте камерите – започваме сега!

_________________

Фото Меланж 3х3: „Австрия в моя обектив” – изложбата, която обединява

Откриване на фотоизложбата „Австрия в моя обектив“, 3 декември 2019 г., БКИ „Дом Витгенщайн“ (галерия)

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации