17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеЕдин по-труден и по-особен 15 септември

Един по-труден и по-особен 15 септември

-- Реклама --

Д-р Ирина Владикова, директор на българско училище „Св.св.Кирил и Методий“ във Виена, поздравява учениците и техните родители с началото на новата учебна година

Екипът на българско училище „Св.св.Кирил и Методий“ във Виена

Честит първи учебен ден!

По-особен и по-труден от обикновено е този 15 септември 2020 година!

Българинът знае – щом чуе училищния звънец, краят на лятото е дошъл и започва поредната учебна година! Днес обаче звънчето  е някак по-тихо и самотно – няма го детския глъч в двора, пъстротата на празнично пременените и горди родители, цветната градина от ухайни букети за учителката. Вместо празничната шумотевица на децата –  странна и стресната среща с Вас, уважаеми родители. Осъзнаваме прагматично, че пандемията налага своите тежки ограничения и че това е най-правилното решение, защото Вие с Вашето дете и учителите в училището трябва да сме един екип като единствен начин да се справим с Коронавируса. Но дълбоко в сърцата ни, копнежът от спомена за 15 септември отбелязва необичайното отсъствието днес на този празник на детството, на вълнуващата тръпка да поведеш детето си по извървяната пътечка от мама и татко, баба и дядо, от теб самия.

Скъпи родители, мили ученици, всички ние, Вашите учители, се надяваме с общи усилия да успеем да възвърнем нормалното ежедневие във Вашия живот и да дадем на децата ни възможност за една нормална присъствена  учебна година. Вярваме, че чрез разбирателство и загриженост към другите ще се справим с тази криза, с всички проблеми и трудности. Важното днес е, че ни има, че отново се отварят вратите на нашето училище и ние продължаваме своята мисия.

Екипът на Българо-австрийското училище „Св.св.Кирил и Методий“ – Виена се надява, че макар и трудна и различна, новата учебна година ще бъде успешна за всички!

Да е благословен нашият красив 15 септември, празник на началото, което ни свързва във времето, през годините в чисто българското!

д-р Ирина Ботева-Владикова

директор на БУ „Св.св.Кирил и Методий“ – Виена

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации