12.9 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаВиена за ценители: Духове, вещици и вампири – разходка с екскурзовод из...

Виена за ценители: Духове, вещици и вампири – разходка с екскурзовод из тъмната история на старата столица

-- Реклама --

Елате с нас, за да се потопим заедно в света на мистериите и тайните на Виена

Бляскави балове, вълшебна музика, барокови сгради и елегантни кафенета. Може би вече си представяте елегантната Сиси, гениалния Моцарт, неповторимия Климт и дори замисления Зигмунд Фройд. Да, така бихме могли да сглобим една доста точна картина на аристократична Виена с нейния фриволен и артистичен дух, поддържани паркове и великолепни дворци. Но колкото и да си говорим за видимата част на историята, оставила трайни белези в архитектурата и културата на австрийската столица, винаги ще остава една частичка, скрита в мрака, забулена в тайни, обгърната в мистерия. Именно това парченце от пъзела носи приятната тръпка на непознатото, което чака да бъде открито.

Кървавата графиня

Имало ли е вещици, горели ли са кладите във Виена, наследница ли е „Кървавата графиня“, най-масовият убиец в историята на човечеството, на  граф Дракула, защо духът на Хайдн не намира покой и къде има шанс да го „видите“ усамотен на чаша вино, къде витае духът на Казанова, пратеник на отвъдното ли е поръчал „Реквиема“ на Моцарт, коя е „Жената в бяло“, чии духове обитават до днес двореца Хофбург, защо във Виенската опера е имало посетители, целите потънали в прах?

За духове във Виена има десетки истории и до днес очевидци разказват за срещи с тях. Значи, може би, не са само плод на нечия фантазия.

На 21 август (петък) с екскурзоводката Диана Пиперова ще поемем  именно по следите на призраци и вампири, витаещи из тесните улички на първи район, ще се опитаме да разгадаем не една и две загадки или поне да разнищим мистериите, свързани с известни личности и познати места. Защото и това е част от магията на Виена.

Трябва от сега да предупредим, че разходката не е подходяща за хора с по-слаби нерви. „От някои жестокости, особено в разказа за „Кървавата графиня“, на човек може да му настръхне косата“, разкрива в аванс екскурзоводката Диана Пиперова.

Е, ако сте готови да се впуснете в поредното приключение на „Виена за ценители” и да изследвате с нас тъмната страна на любимия ни град – заповядайте на 21 август (петък) от 19.00 ч. пред Швейцарската порта в двореца Хофбург. В полумрака на петъчната вечер ще си говорим за призраци, духове, демони, вещици и вампири и за още много страшни и загадъчни неща от този и онзи свят.

Духове, вещици и вампири – разходка с екскурзовод из тъмната история на старата столица

Мястото на срещата – Швейцарската порта в двореца Хофбург

КОГА: 21 август 2020 (петък) от 19.00 ч.

КЪДЕ: Швейцарската порта във вътрешния двор на двореца Хофбург

Цена: Цената на беседата е 15 евро (с включени слушалки), които се заплащат на място.

Разходката ще бъде с продължителност около два часа.

Не е подходяща за деца под 12 години.

Предварително записване на адрес diana.piperova@gmx.net или на телефон 0650 5311792  е препоръчително! 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации