12.9 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоисторияВиена за ценители – еротика в петък вечер

Виена за ценители – еротика в петък вечер

-- Реклама --

От Вилендорфската Венера през Хабсбургите та чак до наши – Виена попива десетки любовни истории, свидетел е на убийства от ревност, страстни обяснения и неприлични сцени. Консервативната на пръв поглед столица е приютявала през вековете много сласт и похот, известни люде открито или тайно са били привърженици на един или друг вид любов и са писали греховни слова, от които и днес се изчервяваме.

На тази деликатна, човешка и вечна тема – еротиката и любовта бе посветена и поредната разходка „Виена за напреднали”. Два часа отлетяха неусетно, защото екскурзоводката Диана Пиперова разказа куп горещи пикантни истории и показа неподозирани детайли в известните сгради на старата част. Не подмина и въпросите като контрацепцията в миналото, тайни знаци за привличане, храни-афродизиаци.

Великият Моцарт всъщност е пишел доста непристойни любовни писма на своята братовчедка, големият пълководец принц  Евгений Савойски е бил привличан повече от войничетата от охраната, отколкото от знатните дами, а най-малкият брат на император Франц Йосиф, наричан от приятелите си Луци-Вуци, обичал да облича женски дрехи. Надникнахме и в спалните на Хабсбургите, където не рядко са се решавали и политически въпроси.

Еротичната история на Виена не може да бъде разказана без да се спомене и „Историята и животът на Жозефина Мутценбахер – една виенска проститутка”, публикувана във Виена през 1906 г. Тя е от онези книги, които се превръщат в нарицателно име за жанра си. И ако авторството не е съвсем ясно и изследователите се колебаят между Феликс Салтен и Артур Шнитцлер, то съдържанието и илюстрациите към това четиво са безспорно доказателство за свободните нрави и дръзките страсти, властвали в някогашната имперска столица.

Проститутките, популярни още във Вилдобона, гонени и наказвани през Средновековието, и досега са неизменна част от тайния нощен живот на аристократичния град. Днес най-древната професия е законово уредена и се практикува в Австрия от повече от 8000 жени.

С чар, непринуденост и много шеги Диана Пиперова разкри още една страна от цветния пъзел, наречен Виена. Много от красивите дворци в първи район вече ще свързваме с повече интимни и еротични детайли. А това придава допълнителна плътност и уют на любимия ни град.

Екипът на Меланж Булгарен благодари на Диана Пиперова за увлекателната беседа и на всички наши приятели, които споделиха петъчната вечер с нас.

Очаквайте следващата ни разходка през август.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации