18.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБроят на активните случаи на коронавирус в Австрия отново надхвърли 1000

Броят на активните случаи на коронавирус в Австрия отново надхвърли 1000

-- Реклама --
снимка Markus Spiske/Unsplash

Броят на активните случаи на коронавирус в Австрия отново надхвърли 1000, съобщи днес АПА. Въпреки че в последните 24 часа има 85 нови позитивни теста, през последните дни те надхвърляха 100. Най-голямо покачване се регистрира в Горна Австрия.

За първи път от 19 май страната регистрира над 1000 активни случая – по данни на вътрешното министертсво в началото на юли 1 012 човека са заразени със SARS-CoV-2.

До момента в Австрия са регистрирани 18 365 позитивни резултата, смъртните случаи са 706, а излекуваните – 16 647. 78 са болните от Covid-19, които се лекуват в болница, а в интензивното отделение са 10.

В последните дни най-бързо нарастват новите случаи в провинция Горна Австрия. За последното денонощие там са открити 57 нови заразени. Виена е на второ място с 21, следвана от Долна Австрия с 5 и Залцбург и Щайермарк с по един. Горна Австрия изпреварва столицата и по отношение на общия брой заразени – там те са 414, а във Виена – 347. Следва Долна Австрия с 99, Щайермарк с 59. 31 е са активните случаи в Залцбург, 26 в Тирол, 16 в Каринтия, 14 в Бургенланд и 6 във Форлалберг.

Данни за броя на заразените в началото на всеки месец: април – 8 808, май – 1 850, юни – 469, юли – 1012 източник АПА

Новите случаи в Горна Австрия идват от няколко огнища – три са свързани с кланници и месопреработващи предприятия. Увеличаването на броя на заразените в тази провинция доведе до връщане на носенето на защитни маски в обществени сгради (банки, адмнистративни учреждения и т.н). Кметът на Виена Михаел Лудвиг каза, че ако повишаването продължи, може да се стигне до затягане на мерките и в столицата. Засега той не вижда необходимост от това.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

В Австрия са направени 654 000 теста, каза днес здравният министър Рудолф Аншобер. Целта е вирусът да се открие възможно най-рано и инфекциозната верига да бъде прекъсната бързо, за да се предотврати по-нататъшното разпространение на заразата.

 

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации