10.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрия е сред 10-те най-безопасни страни в света по отношение на Covid-19

Австрия е сред 10-те най-безопасни страни в света по отношение на Covid-19

-- Реклама --

Австрия се нарежда на шесто място в света по безопасност спрямо коронавируса според изследване на лондонската Deep Knowledge Group (DKG).

 

Оценка на държавите в Европа
източник DNG

Новото изследване на базираната в Лондон компания Deep Knowledge Group (DKG) подрежда най-безопасните по отношение на коронавируса страни и региони в света. Предходното проучване обхващаше 75 държави, а анализите се базираха на 78 параметъра. Този път са изследвани 200 страни, които са оценени по 130 параметъра, базирани на 30 индикатора.

Най-безопасната по отношение на Covid-19 държава е Швейцария (752 т.), следвана от Германия (749 т.), Израел (749 т.), Сингапур (744 т.), Япония (738 т.), Австрия (726 т.), Китай, Австралия. САЩ заемат 58 позиция, а България – 48. Най-голям е рискът от заразяване в Южен Судан.


Австрия на челните места в света в битката с Covid-19


Докладът от 4 юни 2020 г. се базира на 130 количествени и качествени параметри и дава оценка за над 11 400 точки в шест категории: „Ефикасност на карантината”, „Мониторинг и разкриване”, „Подготовка на здравната система”, „Ефикасност на правителството и управлението на риска”, „Подготовка за извънредни ситуации” и „Регионална гъвкавост”.

Според изследването от средата на април на DKG най-безопасната държава в света беше Израел, следвана от Германия, Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия. Австрия тогава бе класирана на 12 позиция, а Швейцария на 11. В началото на кризата с коронавируса страните, които успяха да реагират бързо и имаха високо ниво на подготовка за реакция в извънредна ситуация бяха класирани на челните позиции. Сега по-важният фактор е устойчивостта на икономиките. „Швейцария и Германия заемат 1 и 2 позиция главно заради силата на техните икономики и най-вече заради внимателния начин, по който се опитват да смекчат затварянето на икономиките по базиран на факти и научни изследвания начин ”, се казва в прессъобщението на компанията.

Оценки на България
източник DNG

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Австрия е оценена със 188 т. в категория „Ефикасност на правителството и управление на риска”, по 122 точки за „Мониторинг и разкриване” и „Ефикасност на карантината”, 110 точки за „Подговка за извънредни ситуции”, 96 точки за „Регионална устойчивост” и 89 точки за подготовка на здравната система.

Оценки за Австрия
източник DNG

Трябва да се има предвид, че при оценката на сигурността не е правено регионално разграничение вътре в държавите – Ню Йорк, например, е регион с висок риск, за разлика от щата Монтана. Като най-опасни са оценени регионите в Африка (суб Сахара), Южна Америка и някои държави в Средния Изток и Азиатския пасифик.

 

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

 

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации