-0.1 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрия: Какво още можем да правим от 29 май

Австрия: Какво още можем да правим от 29 май

-- Реклама --

От петък, 29 май, отварят хотели, кина, басейни, фитнес центрове, спа центрове. Вече може да се организират културни събития

 

Със скорост от 2,7 км/ч. кабинките на Виенското колело се изкачват бавно нагоре, разкривайки постепенно красотите на Виена.

След като броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Австрия трайно остава нисък, правителството обяви и следващата стъпка от плана за разхлабване на ограниченията. Отново се спазва ритъмът от две седмици интервал между облекченията. На 15 май отвориха заведенията, от 29 май гости ще посрещат и хотелите, кината, танцовите студиа, фитнес центровете, обществените къпални. Вече е възможно организирането и на различни културни събития (изложби, вернисажи, концерти). Нищо обаче не е такова, каквото го познаваме, и посещението на тези места ще става при нови хигиенни изисквания и спазването на определени правила.

Ето и някои детайли.

Фитнес и спа

След двумесечна принудителна пауза фитнес центровете и спа комплексите отново отварят врати. Започва сезонът и в откритите басейни. Особените правила се отнасят преди всичко за местата, където обичайно се струпват повече хора – на входовете и в съблекалните. Спазването на дистанция от един метър е задължително, а при спортни дейности – два метра.

открит басейн във Виена, 19-и район
Krapfwaldbad – плаж с изглед към Виена
снимка Меланж Булгарен

Дневните карти за обществените басейни или за спа центровете могат да се купуват предварително онлайн, за да се избягва образуването на опашки. Силно препоръчително е честото миене на ръце и дезинфекциране. В басейните на открито трябва да бъде осигурено пространство от 10 кв.м на човек, което означава, че броят на посетителите ще бъде ограничен. Ето ТУК може да се провери онлайн в кои басейни във Виена има свободни места.


На плаж и басейн във Виена


Хотели, пансиони и къмпинги

От 29 май хотелите, пансионите и къмпингите отново отварят врати за своите гости. В цялата входна зона и около рецепцията носенето на маски е задължително. Гостите ще трябва да спазват един метър отстояние, освен ако не живеят в едно домакинство. Персоналът е длъжен при всеки контакт с гостите да използва защитна маска, а на рецепцията ще има плексигласова преграда.

В зоните спа и хотелските басейни и фитнес зали също са въведени специални превантивни хигиенни мерки.

Въжените линии и лифтовете в планините, както и корабчетата за екскурзии по река също започват отново работа при спазване на новите изисквания.

От 15 юни в Австрия се очакват вече гости от Германия, Швейцария и Лихтенщайн, а част от хотелите вече са резервирани от австрийци за предстоящите през юни почивни дни.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Кино, концерти и други културни събития

От 29 май вече е възможно и провеждането на някои културни събития.

В залите може да има засега до 100 човека. Там, където логистично не е възможно местата да се подредят през един метър, те ще се разпределят на шахматен принцип. Възможно е членовете на едно домакинство да седят заедно или до четирима възрастни, които заедно посещават събитието да бъдат настанени един до друг.

Разрешено в е паузите да се организира и малък бюфет.

Музикферайн и Концертхауз имат готовност да зарадват публиката си още от пети юни. Посещенията в кината бяха разрешени едва два дни преди 29 май, а повечето салони обявиха, че имат нужда от време, за да се подготвят за новите изисквания. Така те ще започнат с програмата си в средата или края на юни.


Културният живот в Австрия се възобновява постепенно от 29 май


Виенският Пратер, както и всички увеселителни паркове също очаква своите гости.

Вече е възможно организирането и на събития като конгреси, семинари, уъркшопове. Отварят местата за игри на закрито, казината, залите с електронни игри.

В началото на юли се очаква да бъдат обявени още повече възможности за културния бранш като публиката в салоните може да достигне до 200 човека, а на открито – до 500.

 Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации