1.2 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияОт 15 юни Austrian Airlines възобновява полетите до София и Варна

От 15 юни Austrian Airlines възобновява полетите до София и Варна

-- Реклама --

Austrian Airlines полети до България

След почти 90-дневно прекъсване австрийските авиолинии отново започват да изпълняват редовни полети. От 15 юни самолетите на компанията ще летят до 37 дестинации, включително и до София и Варна. Това се казва в специално съобщение на сайта на компанията. Това е едва 1/20 от всички линии, които Аустриан обслужва при нормални обстоятелства. Засега в програмата не са включени далечни дестинации.

От 19 март всички машини на компанията са на земя. В 60-годишната история на Аустриан има само още един такъв случай. През 2010 г. поради изригването на вулкана Ейяфятлайокутл в Исландия за няколко дни бяха отменени всички полети. Коронакризата спря самолетите за почти три месеца.

До къде ще се лети от 15 юни?

Първите дестинации, които се възобновяват са до Лондон, Париж и Брюксел. През първата седмица ще започнат полети и до Амстердам, Атина, Базел, Берлин, Букурещ, Дубровник, Дюселдорф, Франкфурт, Женева, Хамбург, Копенхаген, Ларнака, Мюнхен, Прищина, Сараево, Скопие, София, Стокхолм, Щутгарт, Тел Авив, Солун, Тирана, Варна и Цюрих.

От 22 юни ще може да се лети и до Белгард, Грац, Инсбрук, Киев, Кошице, Милано, Ница, Прага, Сплит и Варшава.

Като начало ще се използват по-малки машини като Embraer 195 и Dash 8.

Постепенно ще бъдат открити и други дестинации, а дългите полети е възможно да бъдат възобновени едва в средата на юни.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Нови правила на борда

На борда, както и на самото летище във Виена, пътниците трябва да носят маски. От самолетната компния предупреждават, че всеки трябва сам да се погрижи за покриването на носа и устата. На всички гишета ще има плексигласови прегради. Поради повишените хигиенни изисквания е възможно контролите за сигурност да отнемат повече време.

В самия самолет няма да бъде саблюдавано правилото за минимум един метър дистанция между пътуващите и няма да бъде оставяно празно място между пътниците.

Влизане в България и Австрия – изисквания

Днес на традиционния брифинг националният здравен инспектор доц.Ангел Кунчев каза, че в близко време ще бъде обявено и отпадането на 14-дневната карантина, на която подлежат всички пристигащи от чужбина, като е вероятно това да се случи в близките седмици. До 15 юни външните граници на ЕС са затворени за несъществени пътувания на неевропейски граждани.

Към момента не подлежат на 14-дневна карантина български граждани, граждани на ЕС, на страни от Шенгенското споразумение (включително Светлейшата Република Сан Марино, Княжество Андора, Княжество Монако и Държавата град Ватикан), които влизат в България за срок по-малък от седем дни. При всички останали случаи лицето трябва да остане 14 дни на посочен от него адрес.

При влизане в Австрия по въздух пристигащите имат две възможности – да останат в 14-дневна карантина, което се удостоверява със собственоръчно попълнена декларация, или да представят негативен тест за Covid-19 не по-стар от 4 дни. Такъв тест може да се направи и на летището във Виена като резултатите се получават след 3 часа, а цената му е 190 евро.

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

____________

Още по темата:

Български лични документи с изтекъл срок ще се признават от Австрия до 31 октомври

Австрия планира пълно отваряне на границите с Унгария, Чехия и Словакия от средата на юни

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации