5.7 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияКонцерт от хотелския прозорец

Концерт от хотелския прозорец

-- Реклама --
снимка © Zeitgeist-Vienna

По време на коронакризата прозорците се превърнаха в нашата връзка със света – от прозореца хората ръкопляскаха на медицинските работници, изнасяха концерти, снимаха се. Групата „Гледка през прозореца” във Фейсбук събира стотици снимки от цял свят, отразяващи пейзажа, на който се радват затворените в домовете си хора.


Подари усмивка – стани част от проекта „Портрет по време на коронакриза” на фотографката Роси Недялкова


С разхлабването на ограничителните мерки и в търсене на все повече възможности за културен живот се появяват креативни идеи.

Когато концертните зали са все още затворени, виенският хотел „Цайтгайст” (Zeitgeist) превръща вътрешния си двор в оперна сцена, а стаите в ложи.

Билетите за концерта на 30 май са разпродадени на третия ден след пускането им в продажба. И вече се предвиждат допълнителни концерти. Цената на билета е 39 евро, а срещу допълнително заплащане от 50 евро гостите могат да наемат стаята и да останат да пренощуват в хотела.

На първия концерт оперните певици Моника Медек и Дагмар Декановски ще зарадват заедно с осем музиканти от оркестъра Camerata Carnuntum ще пеят в двора на виенския хотел „Цайтгайст” Концертът ще бъде под  мотото „От Моцарт до Щраус”, а в програмата са включени класически произведения, превърнали се в хитове.

снимка © Zeitgeist-Vienna

Организацията на необичайната проява предвижда строго спазване на противоепидемичните мерки за безопасност. За да се избегне струпването на хора във фоайето на хотела, всеки зрител ще бъде отведен в стаята след индивидуална регистрация на рецепцията. Гостите трябва да носят предпазни маски и да спазват разстояние от най-малко един метър помежду си. Във всяка стая може да има най-много четирима души, които са от едно домакинство. Хотелските стаи се превръщат в частни ложи, а през отворените прозорци зрителите могат да се насладят на концерта в двора. Рум сервизът се грижи за храната и напитките в ложите-стаи. След концерта картата не се връща на рецепция, а се оставя в стаята.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Организаторите на концерта са изненадани от интереса на публиката, но фактът, че билетите са разпродадени на третия ден ги мотивира да продължат инициативата. В момента хотелът търси групи и оркестри, които биха участвали в следващите концерти.

В материала е използвана информация на Бюро за международни връзки на Община Виена в София

 

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации