1.2 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЗа първи път от два месеца – ден без смъртен случай от...

За първи път от два месеца – ден без смъртен случай от COVID-19 в Австрия

-- Реклама --

Броят на болните от COVID-19 в болниците намалява. Общо 16 242 са позитивните тестове в Австрия

За първи път от 15 март днес не се отчита смъртен случай на заразен с новия коронавирус в Австрия. Броят на починалите  сутринта на 17 май е 629, толкова, колкото е бил в последните 24 часа. По данни на здравното министерство с диагноза COVID-19 в болниците се лекуват 197 човека или с 11 по-малко от предходния ден. Намалява и броят на болните в интензивните отделения – в момента те са 48 или с дваma по-малко спрямо предния ден. До този момент в страната са направени 362 509 теста.

Към 17 май (преди обяд) общият брой на заразените с новия коронавирус в Австрия е 16 174, активните случаи са 959.


Австрия пред разхлабване на ограничителните мерки и изграждане на „новото нормално”


На 16 май се навършиха точно два месеца от въвеждането на строгите ограничително мерки срещу разпространението на коронавируса в алпийската република. На специална пресконференция здравният министър Рудолф Аншобер отчeте, че от седмици дневно броят на излекуваните надвишава този на болните. В някои райони на страната на 100 000 жители вече няма нито един нов заразен случай. Такава е ситуацията в Залцбург и Каринтия, например. „Точните мерки, приложени навреме дадоха добър резултат”, каза министърът и подчерта, че позитивният ефект се дължи на дисциплината на хората и последователното спазване на ограниченията.

Втората фаза на битката с SARS-CoV-2 е значително по-трудна. Първата стъпка към разхлабване на мерките бе направена на 14 април с отварянето на малките магазини, а втората – две седмици по-късно, когато врати отвориха фризьорските салони и търговските центрове. Третата стъпка бе на 15 май, когато заработиха ресторанти и кафенета. В края на месеца се очаква хотелите да започнат да посрещат гости и да се организират първите културни събития с до 100 посетители.


Австрия: Ограниченията за излизане отпадат от 1 май. От 15 май отварят ресторантите.

Културният живот в Австрия се възобновява постепенно от 29 май

От 2 май: Какво трябва да знаем за посещението в салоните за красота


Здравният министър е доволен, че броят на новите случаи стабилно остава под 1% (днес те са 21).

През първата половина на юни се очаква да бъде направена научна оценка на разпространението на пандемията в Австрия. Резултатите ще са решаващи при взимането на по-нататъшни решения за бизнеса, културата и спорта на страната.

 

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации