17.8 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияОграниченията за влизане в Австрия остават в сила до края на месец...

Ограниченията за влизане в Австрия остават в сила до края на месец май

-- Реклама --

Действието на ограничителната наредба за влизане в Австрия от съседните държави бе продължено до 31 май. Границите в почти цяла Европа са затворени с цел ограничаване разпространението на коронавируса. Въпреки че от 1 май в алпийската република започва постепенно сваляне на рестрикциите, влизането в страната е възможно само при спазването на определени условия.


Австрия: Ограниченията за излизане отпадат от 1 май. От 15 май отварят ресторантите.

Коронакриза: Австрия продължава с разхлабването на ограничителните мерки. Какво се променя от 1 май


Облекчения на режима са предвидени единствено за сезонните работници, ангажирани в прибиране на реколтата и социалните работници, които се грижат за възрастни хора по домовете.
Продължава да е в сила правилото, според което лица, влизащи от съседни страни в Австрия, трябва да покажат PSR тест, който да не е по-стар от четири дни. Завръщащите се австрийските граждани или тези с адресна регистрация в страната, остават под 14-дневна карантина. За да бъде прекъсната, е необходимо да си направят тест, който е отрицателен.

Специални правила за сезонни работници и работещи в социалната сфера

За социалните и сезонните работници, от които Австрия има остра нужда, е допустимо да бъдат транспортирани от други страни с влак или автобус, но при условие, че транспортните средства се движат без междинни спирки. Пристигнали в страната, за пътниците в тях изискванията са както за всички останали – те остават в задължителна 14-дневна карантина. Едва след това могат да започнат работата, за която са дошли.
Сезонните работници могат да пристигат в Австрия със специални чартърни полети. Те са изключени от забраната за кацане на самолети от някои държави, която също се удължава до 22 май. Забранителният режим се отнася за Китай, Иран, Италия, Швейцария, Франция, Испания, Великобритания, Нидерландия, Русия и Украйна. Вече е разрешено кацането на машини от Южна Корея.

Влизане в Австрия с кола или самолет

До 31 май се удължава ограничителният режим за всички, които пристигат със самолет в Австрия. Това са предимно граждани на Австрия, Европейския съюз, Европейското икономическо пространство и Швейцария, както и на лица, които живеят в едно домакинство с тях и имат виза за Австрия. За всички важи правилото за спазване на 14-дневна карантина, която може да бъде прекъсната единствено с представяне на негативен тест за коронавирус.
На граждани от трети страни извън Шенгенското пространство влизането в Австрия по въздушен път е забранено. Изключение правят членове на дипломатическите представителства, служители на международни организации и живеещи в едно домакинство с тях други лица. Разрешено е влизането в държавата по въздушен път и на екипи за оказване н хуманитарна помощ, транзитни пътници и лица, свързани с пренос на товари.


Български лични документи с изтекъл срок ще се признават от Австрия до 31 октомври

Връщаме се към нормално ежедневие с нови правила и маски


Влизането в Австрия от съседните държави с кола е възможно само през няколко гранични пункта и при определени условия. В страната могат да влязат само австрийски граждани, граждани на ЕС или ЕИП и Швейцария. С малко изключения, пътуващите трябва да покажат медицински документ за отрицателен тест за коронавирус не по-стар от 4 дни.

Австрийски граждани и тези, които имат вече адресна регистрация в страната, могат да влязат в Австрия като задължително спазват спазват 14-дневна карантина.

Транзитно преминаване през Австрия  с кола е разрешено.

Най-малко до 22 май остават спрени железниците за Италия, Швейцария и Лихтенщайн.

 

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации