8.4 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияОт 1-ви май отварят врати и спортни центрове на открито

От 1-ви май отварят врати и спортни центрове на открито

-- Реклама --

От началото на месец май вече ще може да се играе тенис, голф, да се тренира лека атлетика, стрелба, конна езда и др. Професионалните спортисти ще могат да тренират още от 20 април.

Под мотото „колкото е възможно повече разрешения, колкото е възможно по-малко ограничения” правителството обяви днес първата стъпка към разхлабване на ограничителните мерки и в спорта. Става дума само за индиивдуални спортове и то на открито. „Контактните и груповите спортове ще трябва да почакат още”, каза днес вицеканцлерът Вернер Коглер. Изброяването на спортовете не е изчерпателно, важно е да се следва зададената логика – да няма контакт между спортуващите и да има достатъчно пространство между спортуващите.


Австрия пред разхлабване на ограничителните мерки и изграждане на „новото нормално”

С отваряне на търговски обекти Австрия се завръща към нормалния живот. Правителството призовава за дисциплина


Ключовата дума и в това решение отново е „спазаване на дистанция”. Отделни спортни сдружения ще трябва да решат как точно да структурират организацията си, така че да не се нарушават правилата и да има нужното място и дезинфекционни средства и т.н.

Професионалните спортисти също ще могат да възобновят тренировките си при определени условия.

„На всеки две, три, четири седмици ще правим измервания и ще наблюдаваме ситуацията. И при най-малка опасност сме готови да дръпнем аварийната спирачка”, каза още Вернер Коглер, който е и министър на спорта.

Кога обаче ще бъде възможно да има спортни събития с публика все още не може да се каже. Няма още решение и за отварянето на фитнес залите. Плувните басейни със сигурност ще останат затворени и след 1-и май.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Свободно ползване на обществения транспорт

Според досегашните разпоредби общественият транспорт можеше да се използва само в четири случая: за предвижване с цел помощ на друг човек, за отиване до магазин, пътуване към работното място и  в случай на преодоляване на непосредствена опасност за живота или имуществото. С отварянето на повече магазини и размразяването на бизнеса, ползването на всички видове обществен транспорт вече е свободно. Това означава, че може с автобус, влак, метро да се отиде и извън града за разходка в гората, например. Условието, разбира се, е да се носи маски и да се спазва отстояние.

 

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации