1.2 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрия на челните места в света в битката с Covid-19

Австрия на челните места в света в битката с Covid-19

-- Реклама --

Австрия показва отлично ниво на управление на кризата, предизвикана от коронавируса, сочи изследване на лондонската Deep Knowledge Group (DKG)

Класация на DKG за най-сигурни страни по време на коронакризата

В коя страна хората са най-добре защитени от коронавируса? Къде се прилага най-ефикасното лечение? Отговори на тези и други интересни въпроси дава изследването на базираната в Лондон Deep Knowledge Group (DKG). По редица показатели Австрия се нарежда на челни места в света, а на европейско ниво е сред отличниците наред с Германия и Швейцария.


Австрия пред разхлабване на ограничителните мерки и изграждане на „новото нормално”


Ниво на сигурност

В много държави хората в момента се борят не само с коронавируса, но и икономическите последици на кризата, предизвикана от него. Живеещите в Австрия могат да са значително по-спокойни. Австрийското правителство приложи бързо и последователно рестриктивните мерки и днес страната се нарежда на 12 място в света по безопасност. В Европа пред нея са само Германия (2-ро място) и Швейцария (11 място). Първото място се заема от Израел. Може би тук е важно да си припомним, че канцлерът Себастиан Курц не е еднократно е казвал, че именно израелският лидер Бенямин Нетаняху е повлиял силно на решението му да действа по-решително и навреме в сравнение с други страни.

Сред сигурните държави се нареждат още Южна Корея, Австралия, Китай, Нова Зеландия.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Задаването на рамката на класацията за сигурност на страните взима предвид нивото на здраве и сигурност във всяка една държава по време на пандемията. Страните се оценяват по 24 специфични критерия в  4 отделни категории – ефикасност на карантината, ефикасност на правителството, наблюдение и разкриване, готовност за спешно лечение. За класацията в тази група решаващи са защитата от инфекция, нивото на смъртност и негативни последици за пациентите и др. За анализа са използвани още данни за това кога са наложени ограничителните мерки за движение на хората, дали има масово тестване, дали болниците са добре подготвени

Ефективно лечение

таблица на DKG

Алпийската република стои изключително добре и в класацията на държавите, прилагащи най-ефективно лечение срещу Covid-19. Тук тя заема 4-то място след Германия, Китай и Южна Корея, изпреварвайки Хонг Конг, Сингапур, Тайван и Израел.


Австрия отбелязва най-голямо намаление на случаите на заразени с коронавирус сред страните в ЕС


Помощ от правителството

класация на DKG

Австрия се представя отлично в световен мащаб и по отношение на мерките, взети от правителството за подпомагане на населението. Тя е на пета позиция след Германия, САЩ, Япония и Великобритания. В този случай са изследвани размерът, разнообразието, ефикасността и ефективността на усилията и мерките, предприети от правителството за икономическо подпомагане на населението и бизнеса (особено малките и средни предприятия и самонаетите лица ) – осигуряване на допълнителен доход, намаляване на данъци, субсидии, специални заеми и др.


Правителството прие пакет с мерки на стойност 38 млрд. евро за спасяване на бизнеса

Безработните в Австрия станаха над половин милион. Правителството удвои средставата за подпомагане на малкия бизнес


За своя анализ DKG използва официални източници на данни като Световната здравна организация или университетът „Джон Хопкинс”  в САЩ и възоснова на тях разработва специален алгоритъм. Тъй като данните са изключително динамични, тези резултати дават само моментна снимка на ситуацията в отделните държави. На практика това означава, че ако водеща страна вземе погрешно решение, тя може лесно да слезе надолу в класацията.

Анализите се базират на 78 параметъра, обхващат  75 държави и с тях са ангажирани повече от 30 експерти.

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации