5.7 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрия: За първи път броят на излекуваните от коронавирус за ден е...

Австрия: За първи път броят на излекуваните от коронавирус за ден е по-голям от този на заразените

-- Реклама --

За първи път от началото на кризата с коронавируса статистиката на здравното министерство отбеляза по-голям брой оздравели отколкото заразени с SARS-CoV-2. В събота броят на новите случаи е 354 (за интервал от 24 часа), а излекуваните за същия период от време са 485. Общо излекуваните към момента пациенти са 2 507. Регистрираните смъртни случаи са 186.

Като се вземат предвид броя на излекуваните и починалите в събота към 8.00 ч е имало 8 832 случая на заразени с коронавирус. В петък по същото време те са били 8 981. На практика се отбелязва очакваното намаление, което днес е от минус 1,66%. То идва като потвърждение на тренда за намаляване на темпото на нарастване на случаите от цялата седмица – през миналата събота увеличението бе 8,1%, а в понеделник – 4,44%.

За първи път няма покачване и в броя на пациентите, които са в интензивно отделение – 245. Има лек спад и в броя на приетите в болница заразени – от 1074 в петък в събота те са 1071.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Здравният министър Рудолф Аншобер предупреди, че все още не е постигната желана цел, но тези резултати са много радващи и показват, че взетите мерки вече дават резултат. „Сега е много важно да бъдем последователни и да продължим да работим в тази посока“, каза той пред австрийските медии.

___________________

Още по темата:

Австрия: Правителството обмисля постепенно отваряне на повече търговски обекти

Според здравния министър Рудолф Аншобер болниците са подготвени да поемат болните от Covid-19 през следващите седмици

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации