9.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБлизо 89% от заразените с коронавирус в Австрия прекарват болестта с  леки...

Близо 89% от заразените с коронавирус в Австрия прекарват болестта с  леки до средни симптоми

-- Реклама --
Рудолф Аншобер

Текст Емел Бейсин Емин

По данни на Министерството на здравеопазването днес  в Австрия има  5 560 потвърдени случая на  зараза с коронавирус (към 15:00 ч.). В сравнение с данните от вчера в 15:00ч. увеличението с  14,03% процента. Повечето случаи отново са в Тирол с 1 396 и Горна Австрия с 915.
Смъртните случаи са 31 като повечето от тях (12) са във Виена. Първият починал пациент от коронавирус в Залцбург е 84-годишен мъж, чието здравословно състояние е било сериозно влошено в продължение на много години и той имал няколко предишни, придружаващи заболявания, оповестиха от Област Залцбург в съобщение до пресата.


Себастиан Курц: Бъдете търпеливи. Ситуацията ще продължи дълго.

Здравният министър Рудолф Аншобер: „Въведените мерки започват да работят”


Само около 11% от хората с Covid-19 в Австрия са обгрижвани в болници. От потвърдените случаи едва 1,6 %(около 90 души) е трябвало през изминалия период  да бъдат лекувани в интензивни отделения. Други 9,75 % (около 540 пациенти) са били в нормални отделения, съобщи Министерството на здравеопазването в късния следобед. Почти 89% от всички заразени са с леко протичане на заболяването и са в домашна карантина, заяви здравният министър Рудолф Аншобер (Зелените).

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Продължава завръщаното на австрийци от други държави

Обратните полети на австрийците, които са се оказаха в чужбина след влошаването на кризата с коронавирус, все още са в разгара си. Повече от 5 000 човека  вече са върнатите у дома посредством 28 специално организирани полета. Днес  кацнаха самолети от Доминиканската република, Куба и Мексико, а вечерта се очаква самолет от Барселона със 150 туристи. „Аварийните полети от Индия, Шри Ланка, Филипините, Виетнам, Бали, Малайзия, Аржентина, Чили и Австралия ще последват през следващите няколко дни“, каза външният министър Александър Шаленберг (ÖVP).

Австрийските федерални железници (ÖBB) обявиха, че вече ще се пуснат в движение повече междуселищни влакове (S-Bahn) в източния регион. По този начин ще има повече място и ще се спазва изискването за безопасното разстояние между другите пътници.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации