8.9 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЗдравни мерки: Виена превърна панаирния център Messe Wien във временен лазарет  

Здравни мерки: Виена превърна панаирния център Messe Wien във временен лазарет  

-- Реклама --
снимка © C.Jobst/PID

Броят на заразените с коронавирус в Австрия надхвърли 2 000. На 19 март към 14.30 ч. официалната статистика сочи 2 013 заразени, от които 64 от тях са в болница. Смъртните случи са шест. Броят на засегнатите във Виена е 234.

Според здравния министър Рудолф Аншобер кризата може да продължи не седмици, а месеци и тепърва ще се преценява доколко взетите мерки дават резултат.

Австрийската столица се подготвя сериозно за следващите дни на кризата, когато се очаква заразата да обхване повече хора. Община Виена предприе не само икономически действия за спасяване на малкия и средния бизнес, който е изключително засегнат от въведените от правителството ограничителни мерки.


С 35 млн. евро Община Виена и Стопанската камара ще подпомагат малкия и среден бизнес в кризисната ситуация, породена от короновируса


Общината се зае и да увеличи капацитета на здравните служби – тя има готовност да превърне някои празни  хотели в медицински пунктове, а панаирният център Messe Wien вече е напълно преобразен и оборудван като медицински център, в който, при нужда, могат да бъдат настанени 880 души.

Там могат да бъдат настанявани хора с леки и средни оплаквания, които трябва да бъдат в карантина, но по различни причини не могат да останат вкъщи. За тях на смени ще се грижат общо 1000 души – лекари, медицински сестри и санитари.  На площ от 15 000кв. м. са разположени 880 легла, към които има заключващи се нощни шкафчета, лампи и възможност за зареждане на мобилни телефон. Във всички помещения има достъп до безжичен интернет, осигурен е и кетъринг.

снимка © C.Jobst/PID

Организацията се ръководи от Виенския съюз на болничните заведения, който е общинска структура. Във Виена се надяват, че тези места няма да бъдат заети в скоро време, но наличието им все пак е успокоително.

снимка © C.Jobst/PID

Новият коронавирус е глобално предизвикателство и всеки отделен гражданин, но и институциите и организациите са длъжни да предприемат мерки, за да бъдат готови за пандемията. И китайският, и италианският опит показват едно: необходими са драстични ограничения на движението, тоест карантина, и сериозно увеличаване на капацитета на здравните служби. Това са най-спешните мерки на повърхността на събитията, които стават неизбежни за европейските държави и за света като цяло.

По информация на

Бюро за международни връзки на Община Виена в София

________________

Още по темата:

Правителството прие пакет с мерки на стойност 38 млрд. евро за спасяване на бизнеса

Най-голямата болница във Виена АКН вече разполага с 90-минутни тестове за коронавирус  

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации