7.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалокултуракиноНай-гледаният български филм за 2019 г. „Завръщане” пристига във Виена

Най-гледаният български филм за 2019 г. „Завръщане” пристига във Виена

-- Реклама --

През 2019 година са показани общо 19 нови български филма, което е рекордна цифра за последните години. В нелеката конкуренция лентата на продуцентите Башар Рахал, Ники Илиев и Богомил Грозев „Завръщане” печели любовта на 91 018 зрители, които са посетили киносалоните през миналата година, за да го гледат.

На 15 февруари (събота) лентата ще бъде показана и във Виена. Прожекцията се организира от БКИ”Дом Витгенщайн” със съдействието на METRO Kinokulturhaus.

Точно 25 години след паметното футболно лято на България през 94-та, трима приятели (Бойко, Орлин и Сашо) се завръщат у дома от всички краища на света, за да помогнат на друг свой приятел от детството да спаси родната си къща. Алекс (Ники Илиев) трябва да убеди брадовчед си Бранимир (Башар Рахал) да не загърбва завета на дядо им (Стефан Данаилов) и да не събаря фамилния им дом, за да построи на негово място модерна бизнес сграда. Единственият начин за това е приятелите от детството да се обединят отново и да победят професионалния отбор на Бранимир в градския маратон. Задачата се оказва изключително трудна, а поредица от безумни случки и абсурдни препятствия поставят на изпитания дългогодишното им приятелство.

Героите на филма се завръщат към спомените за детските мечти, първата любов, семейните ценности и истинското приятелство, за да открият, че независимо от промените и разстоянието на времето, някои неща остават завинаги същите.

Филмът е със специалното участие на Стефан Данаилов, а ролята му се оказва последна в блестящата му артистична кариера.

За премиерата на филма „Завръщане“ във Виена гостуват Ники Илиев и Орлин Павлов. След прожекцията зрителите ще имат възможност да се срещнат и разговарят с тях.

ЗАВРЪЩАНЕ

КОГА: 15 февруари (събота) от 15.30 ч.

КЪДЕ: кино METRO Kinokulturhaus, Johannesgasse 4, 1010 Виена

Билети може да закупите на касата на кино METRO Kinokulturhaus.

Цена: 10 евро

Жанр: романтична комедия
Времетраене: 110 мин.
Език: български със субтитри на английски език
Режисьор: Ники Илиев
Продуценти: Башар Рахал, Богомил Грозев и Ники Илиев
С участието на: Александър Кадиев, Ники Илиев, Башар Рахал, Орлин Павлов, Евелин Костова, Бойко Кръстанов, Диляна Попова, Райна Караянева и Стефан Данаилов

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации