5.3 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрия"Колоезденето е опазване на климата" е мотото на 13-та велоконференция, която ще...

„Колоезденето е опазване на климата“ е мотото на 13-та велоконференция, която ще се проведе във Виена

-- Реклама --
© Fahrrad Wien / Wolfgang Zajc

Взимането и прилагането на мерки за опазване на климата е по-наложително от всякога. Каква роля може да играе колоезденето в този процес? Каква е подходящата колоездачна инфраструктура в градовете и общините? Какви ресурси и структури са необходими за нейното изграждане? Експерти от бизнеса, науката, неправителствените организации, политиката и администрацията ще се срещнат на 13-ата среща по колоездене, за да отговорят на тези въпроси. Основните докладчици са сред най-добрите експерти и ще предложат интересна информация.

Форумът ще се проведе от 29 до 31 март 2020 г. в зала Гьосерхале във Виена под мотото „Колоезденето е опазване на климата“. Очакват се до 500 експерти от страната и чужбина.

© Bubu Dujmic

„Велосипедният трафик е съществена част от опазването на климата в кварталите, общините и градовете. Заедно искаме да разгледаме и обсъдим възможностите за колоездене като част от борбата с климатичната криза“, казва Мартин Блум, координатор на Община Виена по колоездене и директор на Виенската агенция за мобилност, която организира най-важната конференция за насърчаване на колоезденето в Австрия.

Специални отстъпки за участници от Югоизточна Европа, НПО и студенти

Регистрацията за срещата на върха с велосипеди вече е възможна. Участниците от страните от Югоизточна Европа са освободени от такса участие, а за НПО и студенти има специални отстъпки.

Експо, екскурзии, мрежи и RADpaRADe

В рамките на срещата по колоездене ще се проведе изложение, организирани са екскурзии и множество възможности за създаване на професионални контакти. В неделя, 29 март 2020 г., ще се проведе RADpaRADe (велопарад) – многохилядно велосипедно шествие по централната виенска улица Рингщрасе, на което са поканени и участниците в конференцията.

Допълнителна информация:

www.radgipfel2020.at (немски)

www.fahrradwien.at/oesterreichischer-radgipfel-2020/information-english/ (английски)

За да се регистрирате без такса участие използвайте единствено този линк: https://interconvention.eventsair.com/13-osterreichische-radgipfel/supported-registration/Site/Register

По информация на Ойроком ПР – Бюро за международни връзки на Община Виена в София

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации