1.2 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрийски фирми като EVN, Mondi, Catro, Raiffeisenbank, Liebherr представят възможностите за работа...

Австрийски фирми като EVN, Mondi, Catro, Raiffeisenbank, Liebherr представят възможностите за работа в българските им офиси

-- Реклама --

Специален гост на кариерния форум ще бъде Андрей Арнаудов – ТВ водещ и продуцент, основател и ръководител на една от най-големите телевизионни компании в България с 20-годишна история

Търсите различни възможности за работа? Отворени сте за предизвикателства и искате да проучите особеностите на пазара на труда в България? Тогава форумът „Работа и кариера в България” е точното място за вас. Той се организира за трета поредна година от Външноикономическият офис на Австрийската стопанска камара и Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на Република България във Виена. Участват австрийски фирми, които активно работят на българския пазар и имат нужда от квалифицирани кадри, както и представители на българското Министерство на труда и социалната политика.

Програмата

Събитието ще се проведе на 21.01.2020 г. от 16,30 часа в Сградата на WKÖ на Wiedner Hauptstrasse 63, 1040 Виена.

В първата част ще се представят в качеството си на работодатели участващите австрийски компании. Те ще запознаят присъстващите с историята и мисията си, както и с възможностите за  за кариера и професионално развитие. Участниците, които са подготвили презентации за привличането и задържането на квалифицирани кадри, са EVN, Mondi, Catro, Raiffeisenbank, Liebherr. Освен тях ще присъстват и представители на други австрийски фирми, които проявяват интерес към събитието като подходящо място за създаване на полезни контакти.

Заместник-министърът на труда и социалната политика в България, госпожа Зорница Русинова ще запознае присъстващите с възможностите за заетост в България, програми за повишаване на професионалната квалификация, трудовото и социално законодателство, мерките за съчетаване на личния и професионалния живот и т.н.

Във втората част е отделено време за лични разговори и срещи между гостите и представителите на фирмите.

Нов момент в тазгодишното издание на форума е включането на  Агенция по заетостта в България . Тя ще разполага със собствен щанд, на който експерти ще информират и консултират заинтересованите посетители за услугите и мерките, насочени към подпомагане на младежи и всеки желаещ да намери реализация в родината.

Присъстващите ще могат да се запознаят и с платформата Bulgaria Wants You. Инициативата цели да привлече българи от чужбина  като предлага възможности за работа и информация за живота в различните региони на страната.

Както и през 2018 г. и 2019 г. националният ни превозвач BULGARIA AIR е подготвил изненада – на специална томбола участниците могат да спечелят един самолетен билет до България.

Специален гост

Специален гост от България тази година ще бъде известният телевизионен водещ и продуцент Андрей Арнаудов.

Андрей и неговият съдружник Иван Христов са най-популярната двойка ТВ лица в България. Заедно с ръководения от тях екип са реализирали някои от най-мащабните ТВ проекти на българския пазар.

През 2016 г. Андрей Арнаудов основава неправителствената организация „ДНК – Движение за национална кауза“, а от 2020 г. започва и проектът им, който цели да привлече българи от чужбина обратно у нас, като предлага възможности за работа и информация за живота в различните региони на страната – BULGARIA WANTS YOU?

Какво се случи на досегашните форуми?

Виена: Кариерен форум представи възможностите за работа в австрийски компании в България

Кариерен форум събра представители на австрийския бизнес с българи, търсещи работа в родината

Защо си струва да участвате?

Ето няколко причини:

  • Възможност за директен контакт с ръководството на компании-лидери на международния пазар;
  • Информация от първа ръка за заплати и социални осигуровки в България;
  • Възможност да научите повече за свободни работни места във финансовата, IT, HR-сфери, сектора на енергетиката, дигиталните и телекомуникационните услуги, производството на хартия, логистиката и др;
  • Възможности за придобиване на нови знания и практически умения, работа в международни екипи и професионално развитие;
  • интересна томбола, полезни запознанства, нови професионални контакти;

И най-вече, защото първата крачка към правилното решение е събирането на информация.

Ето как виждат живота и професионалната си реализация в България хора, които вече са се върнали: 

Калин Стоянов, старши софтуерен консултант в Software AG: В България има много възможности за дейни хора с образование

Все по-често млади хора от чужбина избират да работят в България. Защо?

Форумът е подходящ както за млади професионалисти с висше образование, така и за кадри с отлична професионална квалификация.

За участие е препоръчително да се регистрирате тук: https://karriereinbulgarien.eventbrite.com

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации