7.3 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияThe Collaboratory – вашият офис, вашият клуб

The Collaboratory – вашият офис, вашият клуб

-- Реклама --

The Collaboratory е създаден от Миглена Хофер и Северина Дицов с идеята да предоставя уютно работно място и да свързва хора със сходни интереси

В 21 век понятието за работа и работно място придоби нови измерения. Един служител вече може да свърши работата на цял отдел и няма голямо значение дали ще работи от 8 до 17 ч или 16 до 23 ч, нито пък от коя точка на планентата ще изпълни задачата. Защото всичко, от което се нуждае, е добра интернет връзка и компютър. Работата може да бъде успешно свършена от дивана вкъщи, пейката в парка, масата в съседното кафене. Понякога обаче тези места започват да действат деструктивно – у дома има и куп други разсейващи неща за правене, в парка може да е оживено, прекалено студено или прекалено топло, кафенето отсреща – твърде шумно. Тогава на модерният работещ човек му се иска да има свое кътче, където да се настани удобно, да се концентрира и да бъде истински продуктивен. Кътче, където да срещне и други свободно работещи личности, да създаде нови контакти и да се почувства част от общност. Защото колкото и да сме свързани чрез интернет, живият контакт продължава да бъде високо ценен.

Споделените офиси се появиха именно, за да отговорят на нуждите за нова работна среда. Те осигуряват гъвкавост, независимост и комфорт при минимални разходи.

А ако сте млад родител и трябва да съвместявате отглеждането на дете със служебни задължения, сигурно ще ви се иска наблизо да има и някой, който, поне за малко, да се погрижи за наследника, докато вие поработите на спокойствие.

The Collaboratory

Именно тази вълшебна комбинация от добре оборудван офис и кът за деца предлага The Collaboratory. Разположено в светъл апартамент в сърцето на 7-и район в близост до Maria Hilfferstr. работното пространство привлича преди всичко активни хора, наскоро дошли във Виена, които предпочитат да работят на свободна практика. Зад идеята за споделен офис, предлагащ и детска грижа, стоят две наши сънароднички – Миглена Хофер и Северина Дицов. Те са добре познати и като създателки на организацията Austria for beginners, който вече няколко години се развива успешно в австрийската столица.

„От собствен опит се убедихме колко е важно човек да има свое работно място дори и за няколко часа на ден или няколко дни в месеца”, казва Миглена Хофер. The Collaboratory се състои от коуъркинг зона с индивидуални работни места, помещения, подходящи за семинари или работни срещи, както и кабинет, в който могат да се провеждат индивидуални разговори или коучинг сесии. Интериорът и обзавеждането са семпли и изчистени като акцентът е върху функционалността и удобството. Високоскоростен интернет, принтер, копирна машина, заключващи се шкафчета, както и кухня, оборудвана с всичко необходимо, кафе, чай и напитки, са на разположение на наемателите.

The club

Всеки, който наеме офис за повече от месец, може да стане член на клуба на The Collaboratory. Това автоматично води до множество привилигии в ползването на споделеното пространство. Амбицията на Миглена Хофер и Северина Дицов е да създадат общност от хора със сходни ценности, които да си помагат в професионалното и личностно развитие. „При нас идват предимно expats – чужденци, които по една или друга причина са във Виена и искат намерят нова сфера за работа или да продължат с професията си. Те имат нужда от контакти, а идвайки да ползват нашия офис, завързват нови познанства, които могат да прерастнат в приятелство или бизнес сътрудничество.” Така се създава енергична и позитивна среда, стимулираща творческата работа, развитието на нови идеи и взаимната помощ  между хора с общи възгледи за света.

Две уникални предимства

Миглена Хофер изтъква два специфични за The Collaboratory фактора, които правят концепцията му уникална за Виена. „Два дни в седмицата (сряда следобяд и четвъртък сутрин) при нас идва професионално подготвена млада жена и се занимава с децата на родителите, които искат да поработят няколко часа на спокойствие. Малчуганите разполагат с напълно оборудван детски кът, в който да се забаваляват.

Другото голямо предимство за членовете на клуба на The Collaboratory е безплатната правна помощ, която могат да получат по всяко време от Миглена Хофер и Северина Дицова, които са юристи по образование и познават добре системата в Австрия.

Наеми си бюро

Ползането на работно място или цяло помещение в The Collaboratory е лесно. Преди да се свържете със собственичките, може да разгледате и разработените пакети, включващи различни услуги и часове за ползване на пространството.

Това, което няма да откриете в нито един ценоразпис , но е част от The Collaboratory, е  ведрото отношение, разбирането на индивидуалните нужди и готовността за помощ и подкрепа.

The Collaboratory

Адрес: Apollogasse 4/7
1070 Wien

имейл: office@thecollaboratory.at

тел: 0677 62912490

уебсайт: www.thecollaboratory.at

Фейсбук: www.facebook.com/thecollaboratorycoworking

Езици: английски, немски, български

Защо да изберем The Collaboratory

  • По-ниски разходи и по-гъвкави ангажименти

Купуването на голям офис е скъпо начинание, а наемите са много високи (особено в централните части) и обикновено обхващат периоди от няколко години, а притежаването на сграда е сериозна инвестиция. Общото офис пространство, от друга страна, може да бъде намалено на месечно, дневно или почасово. Ако нуждите ви се често променят често, това е най-удобният вариант.

  • Лесна поддръжка

За почистването и поддръжката се грижат собствениците на офиса, тоест, повечето от досадните задачи и отговорности вече са свършени, за вас остава да седнете и да работите.

  • Възможности за нови контакти

Споделеният офис е идеалното място за среща с нови хора, което е подходящо за желаещи да разширят своята професионална мрежа. Членството в клуба на The Collaboratory носи значителни предимства при ползване на споделеното пространство.

  • Възможност за ползване на бавачка за деца на място в офиса

В The Collaboratory може спокойно да отидете с детето си и да го оставите на грижите на бавачка. Така ще работите спокойно, защото малчуганът е само на няколко метра от вас.

  • Безплатна правна помощ за членовете на клуб The Collaboratory

В случай, че имате нужда от правен съвет, може да се обърнете към Миглена Хофер или Северина Дицов. Ако сте член на клуба, тази услуга ще бъде безплатна за вас.

  • Отлична локация в центъра на Виена

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации