13.5 C
Виена
четвъртък, 29 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияОбединени чрез изкуство: Художници от 12 държави представят свои творби в БКИ...

  Обединени чрез изкуство: Художници от 12 държави представят свои творби в БКИ „Дом Витгенщайн”

  -- Реклама --

  Колкото и тривиално да звучи, изкуството обединява. Може би, защото тези думи са толкова верни и истински, сме свикнали с тях и често подминаваме смисъла им. А в днешния свят, в който по-често виждаме различията, отколкото общото, имаме спешна нужда от поводи, които да ни припомнят колко лесно се могат да бъдат стопени културните и исторически разлики. Достатъчно е нечия ръка да посегне към четката и да нарисува преживяната случка, емоцията от залеза, вълнението от среща с морето.

  Точно това са направили 12 творци от сдружение Traun Art, които ще представят свои картини в БКИ „Дом Витгенщайн”. Изложбата Spectrum-International ще бъде открита на 29 януари 2020 г. в БКИ „Дом Витгенщайн” и ще представи художници от Египет, Китай, Иран, Монголия, Австрия, Палестина, Русия, Сирия, Унгария. България ще присъства чрез нашата сънародничка Силвия Генова, която от години живее и работи във Виена.


  Силвия Генова и нейните картини с миди и листа


  Общото между творците е, че въпреки различното си месторождение, всички те днес творят в Австрия. Дошли са по различно време, довели са ги различни причини, но са запазили в себе си връзката с родината и това личи отчетливо в творбите им, които често носят специфични белези на съответната култура. Мохамед Азам е журналист, роден е в Египет и в картините му ясно личат следите на оринталския експресионизъм. Младата Иман Хусейн е родена в Сирия, израстнала в Палестина, днес тя живее в Австрия. Убедена е, че всеки човек има своята история, която си заслужава да бъде разказана с четка. Към такива пътешествия ни отправят и платната на китайката Юшнег Цао-Цимперл, и монголката Зенхууш Енкхе Шоукх, и на останалите участници.

  Силвия Генова отново ще представи свои картини, в които продължава да експериментира с природни материали. Старо листо, парче кора от дърво или мида  са сред любимите ѝ материали, с които пренася публиката сред екзотичната природа на Африка, вълните на океаните или красотата на Алпите.

  Силвия Генова, Виена
  Силвия Генова, Етюд с мида

  Изкуството стопява различията. Заповядайте на 29 януари в БКИ „Дом Витгенщайн”, за да видите как.

  Изложба Spectrum-International

  С участието на:

  Yashar Adibdoost

  Mohamed Azzam

  Hermann Holzner

  Iman Hussein

  Eva Jaksch

  Yulia Onipchenko Becker

  Bettina Reitner

  Enkhtumen Showkh

  SilvaGe

  Uston

  Zsuzsi Vécsei

  Yusheng Zhao-Simperl

   

  КОГА: 29 януари (сряда) от 18.30 ч.

  КЪДЕ: БКИ „Дом Витгенщайн”

  Parkgasse 18, 1030 Виена

  Повече за събитието ТУК

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации