17.8 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВ началото на 2020 Австрия ще има правителство, съставено от Народната партия...

В началото на 2020 Австрия ще има правителство, съставено от Народната партия и Зелените

-- Реклама --

Народната партията и Зелените приключват успешно преговорите за съставяне на коалиционно правителство, съобщава австрийската преса

Себастиан Курц и Вернер Коглер снимка APA/Hochmuth

Още в първите работни дни на Новата година Австрия ще има правителство. То ще бъде съставено от спечелилата парламентарните избори в края на септември Народна партия и завърналата се триумфално на политическата сцена Партия на зелените.

Започналите в средата на октомври преговори за съставяне на правителство между Народната партия на Себастиан Курц и Зелените на Вернер Коглер най-после са напът да приключат успешно. Късно снощи стана ясно, че ръководството на Зелената партия свиква своя конгрес, който ще има за задача да одобри участието на партията в бъдещето коалиционно правителство. Очаква се в следващите дни 300 делегати да получат и коалиционното споразумение, което ще гласуват.


Себастиан Курц и преговорите за нова коалиция

Народната партия на Себастиан Курц печели изборите с рекордна преднина, сочат предварителните резултати


Конгресът ще се проведе на 4-ти януари в Залцбург, а на седми януари се очаква новият кабинет да положи клетва пред австрийския президент.

Според австрийската преса разпределението на министерските кресла вече е ясно. Народната партия поема ресорите финанси, образование, вътрешни работи, външна политика, земеделие. За Зелените са отредени министерство на инфраструктурата и транспорта, на околната среда, на правосъдието, социалните грижи и здравеопазване, както и на културата.

Полезни адреси на български консултанти, експерти, магазини, фирми, институции, църкви, училища в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации