5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрийски инвеститори в България ще представят работни места на форума „Работа и...

Австрийски инвеститори в България ще представят работни места на форума „Работа и кариера” във Виена

-- Реклама --

Австрия е вторият най-голям източник на чужди инвестиции за България след Холандия с общ размер на капиталовложенията от почти 4 млрд. евро към средата на 2018 г. по данни на БНБ.

Според ежегодното проучване на Австрийското търговско представителство в България (Advantage Austria) една трета от представителите на австрийския бизнес в страната ни са планирали да увеличат броя на служителите си през 2019 г., а 36% – обема на инвестициите. Анкетата представя мненията на дъщерните дружества на 96 австрийски компании, представители на секторите търговия (44%), услуги (36%) и промишленост (20%). Като един от основните проблеми за бизнеса си компаниите все по-настойчиво посочват липсата на квалифицирани кадри.

Участието в кариерни форуми за българи, живеещи в чужбина, се оказа един от ефективните начини за набиране на специализиран персонал. Вече две поредни години – 2018 и 2019 Външноикономическият офис на Австрийската стопанска камара и Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на Република България във Виена (СТСВ) организират среща с австрийските инвеститори в България. Такава ще бъде проведена и в началото на 2020 г.

Новости

За да отговори по-добре на потребностите на българите, живеещи във Виена, още през ноември СТСВ проведе анкета, в която участниците посочиха желаните от тях фирми за среща. До всички тях са отправени покани за участие в кариерния форум, който ще се проведе на 21 януари 2020 г.

За кого е подходящ форумът?

Събитието е подходящо за всеки, който търси нови възможности за работа – независимо от професионалната си квалификация и степента на завършено образование.

Дори и да не търсите конкретно ново работно място, може да съберете полезна информация за икономическата среда и актуалното състояние на пазара на труда в България, както и за социалните придобивки и финансовите условия, предлагани от чуждестранните роботодатели в страната.

Ще можете лично да се срещнете с представители на компаниите и да зададете своите въпроси.


Все по-често младите хора избират да работят в България. Защо?


От опит

В досегашните издания на кариерния форум участваха фирми като A1, Palfinger, Raiffeisenbank, EVN, Mondi, Dr.Pendl&Dr.Piswanger Bulgaria, S&T Bulgaria, Cargo Partner.

Търсеха се финансисти, счетоводители, специалисти „Маркетинг“, професионалисти с интерес за работа в сферата на продажбите, логистиката, компютърните системи и технологиите, производството на хартия и целулоза.

Високо ценени бяха и завършилите професионална квалификация „Електротехника”, “Топлоенергетика“, „Автоматизация на производството“.

Предлагаха се  свободни работни места за машинни инженери и кадри, завършили специалност „Електроцентрали и мрежи“, шлосери.

Форум „Работа и кариера в България“

КОГА: 21 януари 2020 г. (вторник) от 16,30 часа

КЪДЕ: Сградата на WKÖ на Wiedner Hauptstrasse 63 | 1040 Wien

Повече за събитието ТУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации